Ett rödvin på lokal: Fossato Rosso Maremma Toscana 2010


Ett inlägg om ett vin.


En mig tidigare mycket närstående kollega brukade fråga mig om jag hade vin hemma när nåt hade gått på tok. Ja, det låter kanske märkligt, men det blev lite av ett internt skämt. Det finns gott om vin hemma i vinskåpet, men för att försöka ta mig i kragen på flera plan föreslog jag pizza och vin hos Alessandro för Fästmön. Vi gick iväg igår kväll. En hel flaska Fossato Rosso Maremma Toscana 2010 drack vi. Vinet går inte att köpa på Systembolaget.


Flaskan var för kvällen husets röda
och kostade 300 kronor. Till skillnad från det blask vi fick sist när vi beställde husets röda hade det här vinet en rustik karaktär. Just årgång 2010 av vinet har fått högt betyg hos Vivino, bland andra. Hos Vivino går också att läsa att vinet…

”[…] smakar körsbär, är väldigt välbalanserat samt är fruktigt och sött. 

Vinet sägs på samma webbplats passa till nöt, lamm, kalv, fågel och rimmat kött. Vi åt vedugnsbakad pizza. Min pizza bestod av fyra olika ostar, Annas av bland annat scampi. Halvvägs i maten gav vi varandra den återstående delen. Helt perfekt att göra så, ju!

Det här vinet var kraftfullt och som sagt rustikt. Jag anade lite körsbär, men också en viss jordig karaktär. Det var dock inte tungt, men ändå fylligt. Dessutom var det helt rätt tempererat (rumstemperatur +).

Vinet får högsta Toffelomdömet.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.