Tisdag förmiddag den 11 oktober 2016: Ljusnar det?


 Kära dagbok…

Ljusning i mörka moln över Vättern

En liten ljusning?

Den gångna natten sov jag som vanligt sisådär. Vid tretiden var jag klarvaken och satte mig i fåtöljen för att läsa. Jag kan läsa utan linser och glasögon om jag håller boken en centimeter från ögonen. Men nu har jag linserna i och ett par läsglasögon från ICA Maxi på näsan. Jag har linser med mig så det räcker till söndag. Glasögonen, som jag kan använda hemma till allt utom bilkörning, ligger kvar i Uppsala. Jag försöker lufta hornhinnorna så mycket jag kan så det inte ska bli hål i dem, men ögonen är väldigt trötta och ansträngda just nu.

Eftersom jag inget har hört från lasarettet verkar natten ha varit lugn för mamma. Hon var så trött igår att jag hoppas det gjorde att hon kunde sova. Sen förstår jag också att det inte är lätt att dela rum med en okänd person, men jag sa till mamma att hon kunde vara glad att hon är på en tvåsal och inte en fyrasal… Hursomhelst hoppas jag att det ljusnar snart nu på alla plan så att mamma mår bättre och kryar på sig. Bara det faktum att mamma redan i lördags frågade efter sitt smink samt har lagt beslag på fjärrkontrollen till sjuksalens TV är tecken på att det är krut i mamma. Som vi brukar säga i släkten så har hon Bergahumöret – på gott och ont.

Idag på morgonen hade vännen FEM lämnat ett viktigt papper i brevlådan. Tusen tack!!! Jag messade lite med hennes dotter som fyller år idag. Sen tog jag en promenad nere vid sjön för att blåsa ut skallen lite. På vägen ner hoppade jag in till mammas väninna på arbetet och gav en kram. Vi har båda sjuka anhöriga, men väninnan har sin i Linköping.

Motalabron på håll

Jag tog en promenad nere vid sjön i morse.


Jag har varit på ICA Maxi igen idag på förmiddagen
– det verkar ha blivit mitt nya stamlokus. Köpte kaffe och filmjölk, citronbubbelvatten och Pro Viva samt en god kaka att ta med upp till mamma i eftermiddag. Det är svårt att få i sig nåt vettigt. Igår kväll blev jag faktiskt lite hungrig här och jag hittade några kakor som ”levde”. Annars blir det mest kaffe och fil här på morgonen. Jeansen är urskitiga, men jag kan inte med mammas tvättmaskin. De har dessutom blivit jättestora. Samtidigt är en sjuk mamma inte nån bantningsmetod jag rekommenderar.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Det känns som om jag rapporterar till höger och vänster
och mobilen går varm. Lucille har lovat att ta över tillsynen över mitt hem eftersom Fästmön inte riktigt hinner det. Alldeles nyss brummade mammas dörrklocka. Det var hennes vän U och vi fick äntligen hälsa på varandra. U var tydligen den som slog larm när mamma hade ramlat andra gången. Det är så gott att veta att människor bryr sig om lilla mamma!

Nu ska jag samla mig och åka upp till mamma. Där blir jag till klockan 19 om inget annat inträffar. Tusen tack till alla för samtal, sms och kommentarer här och på Instagram!!!

Gråa moln över Vättern

En grå dag som jag hoppas blir bättre.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Krämpor, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Tisdag förmiddag den 11 oktober 2016: Ljusnar det?

 1. Annika&Vera skriver:

  Det är gripande att läsa om allt du går igenom. Ditt kärlek till din mamma lyser igenom ditt engagemang.
  Styrkekramar till er båda!

  Gilla

 2. Tråkigt att din mamma är sjuk, jobbigt sånt där. Hoppas på snar bättring! ❤

  Gilla

 3. Lisa skriver:

  Så klart att det ska ljusna, när dom hittat orsaken! Är ju jättejobbigt när man bor i en annan kommun. Har suttit i samma sits. Men , som andra säger, tänk på dej själv också! Har inte kramats förr, men nu får du en Kram från mej också!

  Gilla

 4. etuna1 skriver:

  Hoppas din mammas ”mående” har förbättrats under dagen och att du får sova lite bättre i natt.
  Kram

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.