Söndagen den 7 augusti 2016: Foto, krämpor och att må gott av ingenting


 Kära dagbok…

 

Fototidskrift 2

Foto är ett av mina intressen. (Den här tidskriften såg jag hos Myrorna i Boländerna igår.)

Jag tycker om att läsa, skriva och fota. Det tredje och sista är ett intresse som jag utvecklade under De Sju Svåra Åren. Ibland räcker inte orden till. Då kan en bild säga mer. Ursprungligen fotade jag mest för bloggen. Sen knappt två år, snarare ett och ett halvt, har jag ett Instagramkonto där jag lägger ut en del av mina bilder. Såväl bilder på Instagram som inlägg på bloggen puffar jag för på Twitter. I övrigt använder jag Twitter väldigt lite. Jag tycker det mest verkar hänga en massa konstiga stollar där och ofta, ofta blir det drev – antingen gillar ”alla” nån eller nåt eller så hatar ”alla” nån eller nåt. Folk är väldigt bra på att slå på varandra. Folk är också bra på empati av det populistiska slaget. Så där svart eller vitt är inte livet. Därför hänger jag inte där så mycket och jag svarar inte på alla kommentarer jag får.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen:

Varför gillar folk reklamen för en vara i stället för varan?

Med det menar jag att jag har svårt att förstå varför folk klickar ”gilla” på mina tweets som vanligen är reklam för nånting. Varför gillar folk inte varan på det ställe där den presenteras i stället? Tja, svaren lär jag inte få och du får mig inte heller att säga att folk är korkade. Inte behöver jag några ”gilla-klick” på mina blogginlägg eller bilder heller, jag tänker fortsätta skriva och fota ändå. Men det där med porträtt är jag bättre på via det skrivna ordet än med mobilkameran, så jag nöjer mig med att fota träd, blommor, saker, mest.

Nånstans mellan klockan sex och halv sju i morse kanske en eller annan som var i mina tofflor hade fotat. Jag vaknade nämligen av att nån körde bil på gården och stannade nedanför mina fönster på framsidan. Jag hörde att det pratades. Eftersom jag blev väckt passade jag på att besöka toa. På vägen tillbaka vinklade jag en av persiennerna i köket för att kolla vem som kört in. Utanför såg jag… två ambulanser. Inte en. Två. Det var många tankar som snurrade när jag gick och la mig igen, men jag kunde somna om. Nästa gång jag vaknade var det förmiddag. Jag fixade svart kaffe och tog med till sängen. Sen låg jag och läste ett par timmar medan jag funderade på om jag skulle plinga på hos de enda i huset jag umgås med för att kolla läget…

2 Kaffe och boken Den verkliga brottslingen

Söndagsförmiddag med svart kaffe och läsning i sängen.


Det dröjde ända till eftermiddagen 
innan jag vågade höra av mig. Jag skickade ett sms och två minuter senare ringde min mobil. Mottagaren, som bor i mitt hus, befann sig i skogen med sin make, och undrade om vårt hus hade brunnit ner… Det var skönt att höra att de var OK och att jag kunde lugna dem genom att säga att det inte brann. Men vi vet fortfarande inte vem i huset som blev sjuk eller nåt i morse… Olustigt!

Önskelista 7 aug 2016

Dagens önske-/drömlista.

Idag skrev jag ytterligare en lista. En önskelista? Nja, snarare en drömlista. För även jag är fåfäng och dessutom lider jag av diverse krämpor. Den senaste är en liten knuta som jag har noterat på hälsenan under den fot jag inte har ont i just nu…

Den andra foten tejpade jag först idag efter att ha telefonerat med mamma. (Min hud har som väntat reagerat på klistret på tejpen, så den fick lufta en dag extra.) Lilla mamma, som grät i luren idag. Det är så svårt att räcka till, svårt att hjälpa när det är 30 mils avstånd… I jämförelse med hennes sjukdomar, smärta och rörelsehinder är mina en piss i havet. Men precis som jag är min mamma fåfäng. Nu oroar hon sig för håret – hennes frissa har semesterstängt ytterligare en vecka eller två. Notera att min mamma, som är 27 år äldre än jag, ser mycket yngre ut än jag gör – inte ett grått hårstrå, knappt nån rynka i ansiktet och sminkad, förstås. Smink har jag aldrig hållit på med.

Pulled chicken vin och bok

I kväll blir det repris från igår vad gäller middagen.

Den här söndagen skulle jag slappa, hade jag bestämt, och det har jag verkligen gjort! De enda kraftansträngningarna var att tejpa foten och fördela den kommande veckans medicin i Anaboxen. Möjligen viker jag tvätt senare. En plan var att besöka Maestro eller Food Court Gamla Uppsala, som det heter numera, tillsammans med Fästmön och äldsta bonusdottern i kväll, men vädret känns lite för osäkert. Det har regnat och mörka moln hänger fortfarande i himlen. Det är över tre kilometer gångvägen dit. En vill inte precis sitta på restaurang dyblöt. Anna och Linn har varit ute och promenerat en stund ändå, såg jag på Instagram. Anna har ont av sin rygg, märkte jag igår, och då är promenad bra. Men inget ont som inte har nåt gott med sig: hon har på mitt uppdrag inhandlat ytterligare en kinesisk träask hos antikhandlaren i Gamlis! (Bild kommer när jag får asken.)

När det gäller söndagsmiddag är den räddad ändå. Jag orkade knappt äta hälften av det jag tillagade igår – pulled chicken med jumbo strips och sås – så jag äter resten framåt kvällningen och tar ett glas rött till.

Klockan 21 sitter jag i bästefåtöljen och glor på premiäravsnittet av danska kriminalserien Follow the money på SvT1. Vad är OS, liksom..?

Follow the money

Follow the money har premiär klockan 21 i kväll på SvT1. (Fotot är en skärmdump från SvT:s webbplats. Foto: Christian Geisnaes)

 


Livet är kort. Det händer att även en sån som jag mår gott av att göra mest ingenting.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagen den 7 augusti 2016: Foto, krämpor och att må gott av ingenting

 1. Jobbigt med mamma så långt bort, det förstår jag. Ju äldre dom blir, ju simplare saker kan också bli världsproblem då.

  Man blir alltid lite scary när ambulansen är i ens närhet.

  Hoppas kycklingen med tillbehör smakade ! 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja jag förstår hur det kändes när du var på semester, som du bloggade om (var nyss in och läste hos dig). Mamma har problem med håret och dammsugningen, jag har problem för 9 papp med bilen. Men allting är relativt, som sagt. Jag tycker det är tråkigt att inte kunna hjälpa henne.

   Undras vad de gjorde här, ambulanserna… 😮

   Kycklingen var god idag också, tack! 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.