Follow the money


Ett inlägg om ett TV-program.


 

I kväll var det premiär för den danska kriminalserien med den engelska titeln Follow the money. Enligt SvT, som visar serien, ska den handla om ekonomisk brottslighet, makt och korruption och utspela sig i bankvärlden, på börsen och även i ett och annat styrelserum på stora företag. Förväntansfull slog jag mig ner för att se det första av tio avsnitt, producerade i år.

Follow the money

Follow the money hade premiär kväll på SvT1. (Fotot är en skärmdump från SvT:s webbplats. Foto: Christian Geisnaes)


Efter inledningsscenen med en cyklande VD i London,
får polisen Mads Justeson i uppdrag att undersöka en kropp som har spolats iland nära ett vindkraftverk i Danmark. Det ser ut att handla om en olycka, men sen leder vissa spår mot ett stort och framgångsrikt danskt energiföretag som inte behandlar sina arbetare helt väl. Inom företaget Energreen pågår också oegentligheter som utreds i hemlighet av en av företagets jurister. I några andra scener förekommer ett ungt par som letar lägenhet. Och så hamnar vi hemma hos Mats och hans familj, där frun har MS.

Ja det här är rörigt, tyvärr. Jag har svårt att se att jag ska palla att följa nio avsnitt till, men jag vill försöka – det kan ju bli bättre. Med förnuftet förstår jag ju att personer och företeelser hänger ihop, men det känns inte som om nån färdig teckning, bara som en skiss.

Toffelomdömet efter första avsnittet blir medel – och då är jag snäll.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Follow the money

  1. annettejuhlin skriver:

    Först kändes det som jag missat något bra; ekonomisk brottslighet och dansk produktion lät ju bra. Ganska skönt att höra att den inte var så bra trots allt 😉

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.