Ett vitt vin: Villa Garros


Ett inlägg om ett vin.


 

Till fisk kan man liksom inte dricka rött vin. Det måste bli vitt för min del, för rosé dricker jag icke. Villa Garros (2015) (nummer 4184 på Systemet för den som inte orkar klicka på länken) är ett egoistiskt ekologiskt Bourdeauxvin på druvan sauvignon blanc. För priset 95 kronor utlovade Systemet detta enligt sin webbplats:

”Något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, krusbär, päron och citrus. Serveras vid 8-10°C som aperitif, till lättare fisk- och skaldjursrätter, eller syrliga getostar. 

Fruktig, något aromatisk doft med inslag av gula päron, krusbär, ananas och citrusskal.

 

Villa Garros

Villa Garros (2015) smakade friskt, men ungt och hade kort eftersmak.

Jag drack alltså vinet till grillad lax med kokt potatis och romsås med rödlök. Såsen var ganska kraftig i smaken, så detta lätta och friska vin smakade ypperligt till maten. Lite besviken blev jag emellertid på den korta eftersmaken – det fanns typ ingen eftersmak. Möjligen beror detta på att vinet var ungt, nåt som bubblorna också indikerade.

Vinet var helt klart värt nästan hundringen, men passar troligen bättre till skaldjur än grillad lax.

Toffelomdömet blir medel och lite till.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla halv

 


Livet är kort. Vin är gott. Det är svårt att hitta gott vitt vin.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ett vitt vin: Villa Garros

 1. KaxiMaxi skriver:

  Tack *S*, min mus kan inte hovra, faktiskt, men roligast är att läsa din kommentarer! Märks att informatören faktiskt kan informera de mindre skickliga och totalt oinsatta! Vi hade ett jädra åskväder idag men alldeles för lite regn. Längtar lite efter sensommaren. Att flytta är det sista man ska roa sig med, det blir liksom aldrig färdigt. Jag tittar alltid på Tyst vittne på TV¤ Play för jag står inte ut med alla pauser. Ha det bra och var rädd om hälen!

  KRAM

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Fast nu skrev jag ju i inlägget ovan ”klicka på länken”, inte hovra, och det borde din mus och du klara av eftersom du ändå har klickat dig hit! 😛 Ibland får jag känslan av att folk inte alls är ”mindre skickliga eller totalt oinsatta” som du skriver utan lite LATA. Eller så vågar de inte ens prova och kolla själva först varför ett visst ord är fetmarkerat och understruket (kan ju dölja sig nånting FARLIGT där bakom, eller?) 😉

   Tack i alla fall för din kommentar på rätt ställe. Några brukar kommentera blogginlägg på Twitter eller Instagram där jag ju bara puffar för (gör reklam för) inläggen. Det är ungefär som om folk kommenterar en annons, men inte själva varan…

   Kram och ursäkta mitt murriga söndagshumör! 😛

   Gilla

   • KaxiMaxi skriver:

    JO jag ÄR lat men väldigt entusiastisk mellan varven. Min mus är tyvärr inte kompatibel med nya datorn och i synnerhet inte kompatibel med det j…la Windows10! Det senare är så ologiskt att min förra arbetsledare måste varit med och utvecklat det bara för att jag ska få krupp. EN varning! Inte gå med lins och förstöra ögat sådär, det är farligt vännen, sina ögon ska man vara väldigt rädd om.

    KRAM (vilket murriga humör kära solstråle?)

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    OK…
    Min krånglande lins har inte med det här inlägget att göra, men det fanns skäl till att jag fick ha den i ögat hela dan. Nu sätter vi punkt här, tycker jag. Inlägget ovan handlar om vin, inte nåt annat.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.