Lördagen den 30 och början av söndagen den 31 juli 2016: Bland kjoltyg och paket


 Kära dagbok…


Det var så roligt, jag måste skratta… 
Närå, men jag tvättade ju mina kjolar häromdan. Självklart kunde jag inte låta bli att paradera i dem här hemma. Nån kamerakvinna hade jag inte som kunde föreviga eländet, men jag kan väl säga som så att benen inte har blivit vackrare sen sist. Och efter gårdagens egna lilla Pride Parade har jag nu ont i foten OCH i ryggen OCH i högerknäet. Det bådar gott inför morgondagens öfvningar…

 Kjolar eller gardiner

Kjoltyg! Eller… kan det möjligen vara gardinkappor..?

 

Kaffe och bok i sängen

Jag luftar mina vackra ben (<==ironi), dricker kaffe på sängen och läser.

Tanken var att jag bara skulle vila under gårdagen och idag. Så blev det inte. Det har jag varken ro eller samvete till. Jag lider verkligen med Fästmön som måste jobba i hettan och långa och tunga pass dagarna före flytten. Om jag har lite småkrämpor här och var så har hon faktiskt väldigt lågt blodtryck som ger en obehaglig yrsel. Till exempel. (Jag tror inte att hon uppskattar att jag skvallrar om hennes sjukdomsjournal här på min blogg.)

Helgdagsmorgnarna började rätt OK. Jag fixade kaffe på sängen till mig själv och låg sen och läste. Eller försökte koncentrera mig på boken med de många korrekturfelen. Det var väldigt varmt. Regnet igår hjälpte inte ett smack. Dessutom hade jag glömt att fälla persiennen i det stora fönstret i sovrummet och bara dragit för mörkläggningsgardinerna. Det räcker inte – solljuset väckte mig. Det var väldigt ljust också. Båda morgnarna hörde jag utryckningsfordon i närheten. Jag bor inte långt från E4:an. De månader jag pendlade till jobbet i Märsta vet jag att folk verkligen kör som galningar där. Nu på söndagsmorgonen njöt jag emellertid av att hör kyrkklockor. Fast då hade ju egentligen morgonen gått över i förmiddag och det var dags att kliva upp.

Framåt kvällningen igår fixade jag firre till middag. Jag drack ett gott, men lite förvånansvärt enkelt vin till min grillade lax (grillad i panna ovanpå spisen), romsås och potatis. Det blev lite svalare tack vare skyfallet, typ 25 grader i stället för 35.

Senare på lördagskvällen kikade jag på Indian summers på SvT, åt godis och försökte läsa. Men som grädde på moset har jag fått problem med ett öga, så nu får jag väl snart börja lyssna på böcker, tyvärr. För att göra en lång historia kort fick jag troligen nåt skräp på kontaktlinsen i fredags. Skräpet skavde hela dan och när jag äntligen kunde ta ut linsen på kvällen började ögat rinna och svida. Det kliar också. Sen ser jag inte som jag ska med det, trots att jag använder både linser och glasögon. Det är väl lika bra att amptuera såväl häl, rygg och knä som öga. Just när kvällen och krämporna kändes som mest eländiga hörde NK* av sig och lättade upp mitt humör flera kilo, bland annat genom att påminna mig om en gemensam bekants duschvanor. NK är alltid NK, vad som än händer! Och h*n kan alltid få mig att skratta, även via sms.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Bilen är förberedd för morgondagen 
så tillvida att jag har plockat ut sånt som bara tar upp plats och som inte behöver vara där under flytten. Baksätet är nerfällt. Jag vågade inte lämna den lånade kattburen i bilen över helgen, så den släpar jag ut innan jag hämtar Anna från jobbet.

Eftersom det är yngsta bonussonens födelsedag idag ska vi förstås fira honom också. Vi strålar samman på Morgonen, hos hans pappa, där vi äter medhavd middag och hallontårta till dessert. Nåt längre firande blir det dessvärre inte, för Anna vill hem och fixa med det sista före flytten. Men jag lovade Elias att vi kan hitta på nåt kul längre fram, just nu är det ju så rörigt med flytten och allt vad den innebär.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Nån dator tar jag inte med mig.
 Det finns inget nät i Himlen att koppla upp sig mot och dessutom lär jag inte ha tid. Därför dröjer det nog till tisdag kväll innan det händer nåt här på bloggen. Notera ”nog”. En kan aldrig riktigt veta när det gäller mig…

Även om ingen enda har önskat mig trevlig helg (den blev lite… blandad…), önskar jag dig som har orkat läsa ända hit en fin avslutning på helgen.


*NK = Närmaste Kollegan på mitt förra jobb

 


Livet är kort. Ibland räcker det inte till.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Ironi, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagen den 30 och början av söndagen den 31 juli 2016: Bland kjoltyg och paket

  1. etuna1 skriver:

    Hoppas flytten går bra! Det är ju mycket jobb med att flytta nen såååå skönt när det är klart! …eller klart och klart…det brukar ju ta några månader innan man känner sig klar med allt uppackade och möblerade!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.