Happy Pride!


Ett inlägg om Pride och HBTQ.


 

Det blev liksom ingen Pride för min del i år. I stället försökte jag få lite stämning här i alla fall genom att sätta upp regnbågsflaggan på ballen*. Det drog ett skyfall och ett åskväder förbi här och hållaren till flaggstången är rätt mör, men flaggan sitter fortfarande uppe, om än mer som en våt trasa nu.

Regnbågsflagga

Idag flaggar jag på ballen.


Varje år diskuteras det
både inom och utom HBTQ-kretsar om Pride behövs. Jag kan bara säga att jag så sent som häromdan blev förnekad – eller mitt sätt att leva blev förnekat – av en mig närstående person. Och ärligt talat tror jag att den som är heterosexuell aldrig riktig har känt sig motsvarande… tillintetgjord.  Jag tänker inte fördjupa mig mer i vem som sa vad och i vilket sammanhang. Men att vid 54 års ålder få höra att en inte har nån parter trots att den partner jag har nu, Fästmön, har varit min partner i nio år snart… Det är förnedrande. Inte heller är det första gången mitt liv och leverne förnekas. Det gjorde jävligt ont, lika ont som för 30 år sen. Så ja. Pride behövs!

Solen mellan trädens blad


Ett av skälen till att jag inte åkte in till Stockholm
och ens gick paraden idag är förstås min onda fot. Hälsporren fick laserbehandling och nålar igår samt blev tejpad av en expert. Idag kändes den riktigt OK. Därför beslutade jag att prova en betydligt kortare promenad än Prideparaden. Jag gick totalt 3,3 kilometer och pausade bara en kort stund för att knyta ett skosnöre och svara på ett sms vid en bänk. Jag hittade en helt underbar liten park och den ligger bara 1,5 kilometer härifrån! Promenaden fick bli min Prideparad i år och den lilla parken min Pride Park.

Park

Min Pride Park.


Sen blev det en tur till Himlen
 med fler flyttkartonger, lite shopping (lördagsgodis, förstås), telefonsamtal med Damma-Mamman (mamma dammade) och JUST när jag skulle sätta mig vid datorn och skriva det här kom Ovädret med stort O. Det var inte bara ett härligt skyfall som smattarade mot rutorna. Dova åskknallar gjorde att rutorna skallrade, dessutom. När det började blixtra stängde jag snabbt av datorn.

Skyfall

Skyfall, sa Bull.


I stället för att skriva om vikten av Pride
gjorde jag sås. Sås till min firremiddag i kväll. Även den som lever i Regnbågslandet behöver då och då äta. Eftersom jag nästan helt tappade tråden ska jag göra lite andra saker som jag ännu inte har hunnit göra idag.

Jag lämnar dig med Israel Kamakawiwo’ole och Somewhere over the rainbow – för alla dem som inte längre kan delta i Pride.

 


*ballen = balkongen

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, HBTQ, Krämpor, Musik, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Happy Pride!

 1. lisa skriver:

  Såg ett program på kunskapskanalen. American vagabond. Handlade om en ung amerikan som var gay. Bortstött av sin familj, och valde att bli hemlös, med sin kille för dom fick inte bo hos hans föräldrar .(Dom var så unga, så eget boende var inte aktuellt.) (Han blev sedan dömd till 3 års fängelse för att haft sex med en underårig, han 18 år, den andra 15, men det gjorde i alla fall att föräldrarna tog kontakt med honom.) Nu är ju Amerika ett U-land i många avseenden, men verkar fan inte bättre här ibland. Nästa år ska jag gå i Pride paraden i min hemstad, för att visa mitt stöd till alla som måste få leva sina liv, som dom vill! (Och som en parentes, MÅTTE INTE Trump vinna valet…)

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag kan ingenting om hur det är att vara homosexuell i USA. Jag bara vet hur det är här.
   För ett par år sen körde Uppsala Prideveckor – men det var inte alla som var välkomna dit. Inträdesbiljett var att en skulle tillhöra vänstersidan politiskt. Även om HBTQ-frågor är nåt politiskt, borde det inte vara nån skillnad på vem som tillåts gå i paradtåget eller inte. Så nja… jag ger inte mycket för lokala Prideveckor utan tror mer på den i Stockholm.

   Gilla

 2. åsa skriver:

  För mig är det självklart att Pride ska finnas, även lokala Prideveckor!
  Finns ju även Pride här i Falun och jag blir lika glad varenda gång och stolt över alla fina människor som går med i paraden.
  Nu i år ska jag och Elfrida också gå med 🙂
  Ha dé!/Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tyvärr har den lokala Prideveckan här i Uppsala drivits av ett gäng som vill utesluta vissa på grund av politiska skäl. Och det handlar inte om SD utan om höger – vänster. Sånt är INTE OK, tycker jag, och det rimmar dåligt med Prides budskap och den symbol regnbågsflaggan är: mångfald.

   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.