Mitt bokår 2016: Maj


Ett litterärt inlägg.I början av februari ställde jag upp några mål 
för min läsning. Det handlade om en sorts TBR-lista. (TBR står för To Be Read, en att-läsa-lista, alltså). Jag satte ett mål bakåt för januari och det målet var att läsa julklappsböcker från 2015. Jag läste hela nio julklappsböcker i januari (och ytterligare nån bok), så en kan verkligen säga att jag uppfyllde målet. I februari var bokmålet att läsa fler andra böcker än deckare och det målet nådde jag. Mars månads bokmål var att läsa böcker av svenska författare. Det målet nådde jag också. I april månad skulle jag läsa brittiska deckare och även det bokmålet nådde jag.

Aprilböcker 2016

En skärmdump av de böcker jag läste i april samt den sista boken jag påbörjade den månaden.


Bokmålet för maj månad 
var att läsa böcker från loppis och second hand. Det gick sisådär. Dels berodde det på att jag började ett nytt jobb, dels fick jag ett antal nyutkomna böcker för recension. Men de här böckerna läste jag i maj (om du klickar på böckerna kommer du till mina inlägg om dem):

Märkta för livet Gärningsman Romarblod

Helgonet och utpressarna Låt mig ta din hand Marina

Snedtändning Vita spår Prio ett

Tunneln i slutet av ljuset Dödligt dubbelspel Bokhandlaren i Kabul


Det blev tolv lästa böcker i maj 
och nio av dem kommer från loppis eller second hand. Av de nio loppisböckerna har jag fått två av böckerna från vännerna FEM och Kommunalrådet. Även om jag inte enbart läste böcker från loppis eller second hand var ändå majoriteten av de lästa böckerna därifrån. Jag är mycket nöjd med min gångna bokmånad!

Under juni månad är bokmålet att läsa böcker av skandinaviska författare. Jag påbörjade juni-läsningen redan i maj med en bok som lämpligt nog är både second hand och av en skandinavisk författare, När duvorna försvann av Sofi Oksanen.

När duvorna försvann

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.