Tisdagen den 31 maj: Varmt, kallt och väldigt explosivt


 Kära dagbok…

 

Blå himmel träd och jobbhuset

Sommar ute och kallt i huset till höger i bild.

Det har varit ytterligare en dag med riktig sommarvärme – utom på kontoret. Där är det iskallt. Det är ett gammalt hus, men jag trodde ändå att stenen skulle bli uppvärmd. Nu får vi i stället gå ut och värma oss då och då när fingrarna börjar stelna av köld och nästipparna vitna av frost (<== jag överdriver lite).

På jobbet har jag varit på ett par möten, varav ett riktigt bra arbetsmöte där vi faktiskt gjorde saker under mötets gång, inte bara pratade. Min kollega som ska sluta och jag planerar för ett större utskick och det tål att tänkas på rejält innan vi klickar på sänd… Tur att vi har experter i huset som vi kan rådfråga.

 

 

Panerad uer med citron

Mycket citron till lunchfisken, som var panerad uer.

För andra gången har jag idag stått intill en person från mitt förflutna som har sett rakt igenom mig utan att reagera. Inte ens en blick lika sur som citronen på min lunchfisk. Ingenting. Nada. Det får mig att allvarligt fundera på om jag inte är mer död än levande, faktiskt. Samtidigt kanske jag borde ta första steget, men… va fan ska säga? Det var ju inte precis nåt vänskapligt ”hej då” för x antal år sen. Det var inget ”hej då” överhuvudtaget. Inget avslut. Bara… obehagligt och kringkastad skuld och prat om förräderi. Så här i efterhand är det i alla fall helt tydligt att det inte var jag som var förrädaren. Efter att ha avfärdat än den ena, än den andra fanns det liksom bara en kvar. Den symboliska gesten med fingret jag gör varje morgon åt ett visst håll riktar sig inte mot byggnaden som sådan utan mot dem som teg eller ljög och de som fortsätter att kompisstyra. Det senare fick jag svart på vitt på så sent som igår. Att de bara får hålla på…

Nej, jag är bara så glad åt att jag befinner mig där jag är om dagarna, i det kalla men vackra huset fyllt av sån kunskap och såna trevliga människor. I morgon kommer en A som är en av två nya som ska sitta i vår hörna i huset. Jag har lovat ta hand om A med en mugg kaffe i vår fikahörna. Chefen och En man som heter Ove är borta på jobb. Sen smiter jag själv iväg för ett lunchseminarium mitt på dan för att återvända lagom till eftermiddagskaffet.

St Paulia

Min fina Saint Paulia från Elliot Hund blommar för fullt.

Här hemma då? Blommorna exploderar och ballen* är full av pollen. Jag har suttit där ute i kväll och ätit smörgås, telefonerat med Fästmön, läst och tittat på mina hyresgäster talgoxarna. Av de senare ser jag förstås bara de vuxna, men inne ifrån väggen hör jag ett livligt pipande. Jag vågar inte gå för nära och fota, så i stället får du se hur vacker min Saint Paulia är, den jag fick av Elliot Hund i höstas.

Den blåa hortensian har producerat en liten, liten blomma. Kanske exploderar den lika kraftigt som Saint Paulian? De står i vart fall bredvid varandra. Hortensian fick jag av Anna och barnen en födelsedag. Äldsta bonusdottern hade jagat ett blått exemplar, för det var just en blå hortensia jag ville ha.

Hortensia

Hortensian har producerat en liten, liten blomma.


Exploderat eller i vart fall kreverat lite 
har den här bloggen gjort. Jag fnissar när WordPress skickar peppande meddelanden om att jag har skrivit si och så många inlägg. Eller när jag får meddelanden om att det är en trafiktopp i statistiken över bloggen. Dessa två kom igår och sen dess har det varit ännu livligare här. Jag gläds åt att så många har klickat på den lilla följ-knappen i högerspalten! Sen har många fallit bort och några har sökt sig hit av nyfikenhet. Alla är välkomna, jag har inget att dölja.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Jag är trött och varm 
och har en svag huvudvärk samt en värkande axel. Den senare ger mig en ursäkt till att inte putsa fönstren i helgen. Jag var och handlade efter jobbet och kunde nästan inte bära in matkassen för att det gjorde så ont. Det är inte bra. Det är inte bra alls. Det enda hushållsarbete som blev gjort förutom matshoppingen var en tvätt.

I helgen jobbar min älskade, men jag bad om en dejt på söndag efter jobbet. Kanske kan jag laga mat åt oss och bonussönerna. Vi är båda lediga på måndag, nationaldagen. Gissningsvis blir det en del skrottransporter då. Det spelar egentligen ingen roll vad vi gör. Det är att vara i varandras närhet som är viktigt.


*ballen = balkong

 


Livet är kort. Spöken och förrädare kan en klara sig utan, men inte Den mest älskades närhet.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Ironi, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Tisdagen den 31 maj: Varmt, kallt och väldigt explosivt

 1. Mona skriver:

  Kul att blomman växer och frodas 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det var verkligen ett praktexemplar! Jag köpte den till mitt förra jobb. När jag slutade där tog jag hem den. Nu trivs den så bra i mitt sovrum att jag vill ha den kvar där. Det blev andra växter som fick följa med till nya jobbet. 😛

   Gilla

 2. rexxmaster skriver:

  Hortensior byter färg beroende på kalkinnehållet i vattnet, och eftersom Uppsala har hårt (kalkigt) vatten så kommer den nog att bli rosa…

  http://maud.hemmets.se/sa-trollar-du-med-fargen-pa-hortensian/

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det vet jag, men den var blå när jag fick den och för tillfället är den blå. Sen blir den säkert rosa – om jag inte använder specialvatten, vilket jag överväger.

   Gillad av 1 person

   • rexxmaster skriver:

    …och grattis till ny blogg för den delen!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Tack rexxmaster! 😛 Jag gjorde ”skalet” en eftermiddag innan jag tillträdde mitt nya jobb. När jag nästan nådde taket på gamla bloggen häromdan var det nästan bara att byta. Känns kul och lite fräscht att börja på nytt! 😛 Hoppas att du fortsätter att följa den nya bloggen!

    Gilla

 3. åsa skriver:

  Duktigt att lyckas med hortensia, det har jag aldrig gjort!
  Tycker det är en så vacker blomma och framförallt om den är blå! 🙂
  Ha dé!/Kram

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.