Fredagen den 8 december 2023: Vintervila


 



Kära dagbok…

Vinterbild Österplansparkeringen

Jag vaknade i morse. Här dagens första bild tagen genom ett fönster på morgonen.

Först och främst… TACK! TACK för alla varma och goda tankar och alla hälsningar här och på annat sätt under gårdagen. Det är gott att känna att så många bryr sig om en. När ens familj är… rätt gles betyder omtanke från vänner och bekanta desto mer. Jag vet att jag är kärv och ilsk ibland, men för den som visar lite, lite att den bryr sig finns plats i hjärtat mitt. Hjärtat, som numera slår i takt.

Jag mår fortfarande bra. Det är en fantastisk känsla att kunna resa sig från fåtöljen och inte bli andfådd. Eller att bara kunna gå till affären utan att flåsa som en sexualbrottsling. Visst känns det som om en elefant har stått på min bröstkorg, jag har blåmärken lite här och var och jag är mycket trött, men samtidigt mycket piggare än på länge. Igår och idag har jag sjukskrivit mig. På måndag planerar jag att vara på jobbet igen.

Jessika Jungs saknad och kaffe på sängen

Det är så gott med kaffe på sängen i kombo med en bok.

Under morgontimmarna vaknade jag några gånger och var uppe. Men jag vaknade inte för att hjärtat skuttade i bröstkorgen utan för att det var så skönt att bara vakna och må fan så mycket bättre än på länge.

Sömmerske-undersköterskan sa igår att nya rön visar att en inte ska dricka kaffe det första en gör på morgonen. Men det är ju så gott med kaffe på sängen i kombo med en bok – när en inte ska iväg och jobba. Jag har dragit ner mycket på kaffet annars, dricker inget på jobbet. Det är ganska lätt, för jobbkaffet är skitäckligt. Hemmakaffet är betydligt svårare att minska på. Så jag bryggde en kanna medan jag tömde kattpottorna. Sen vägde jag mig, för det är ju fredag. Tyvärr visade vågen inte alla siffror. Det enda jag såg var att jag har gått upp 200 gram och att BMI har ökat med en tiondel. Det är OK.

Tenuta di Capraia 2022 och Campolieti Valpolicella ripasso 2021

Två italienare till vinskåpet.

Jag åt frukost tillsammans med Anna i Salen framför TV:n. Sen blev det dusch och så tog jag Dramaten formerly known as Roland och gick till Kvarnen för att handla. Jag andades normalt! Hos Korgtassen köpte jag middagsmat – ostpaj till mig, varmrökt lax till Anna – och lite annat.

På Systembolaget köpte jag två röda italienare och fyra Staropramen. Ibland blir jag så sugen på öl! Vin är jag alltid sugen på, men givetvis åkte flaskorna in i vinskåpet. Ripasson har vi druckit tidigare och det andra vinet, Capraia Chianti Classico 2022, hittade jag på hyllan med tillfälligt sortiment.

Anna julmöblar här lite då och då. Idag började hon jobba klockan 16, så en del hann hon fixa. Jag lägger mig inte i direkt, men hjälper till att ta ner nån låda eller så från nåt linneskåp om det behövs. Idag hade jag tänkt köpa mig en hyacint till Bokrummet för jag hittade en julkruka som jag fick av mamma och pappa sista julen de firade i Uppsala med mig, men jag glömde. Får ta det i morrn.

Jag fixade en sallad till vår eftermiddagsmiddag som vi åt tillsammans i matrummet. Öl var jag sugen på, men jag drack faktiskt inte upp den utan plastade in den och ställde den i kylen till senare. Innan Anna gick till jobbet tog vi en fika i Salen.


Mina hushållsinsatser har varit minimala idag.
Jag inser att jag behöver ta det lugnt och vila de här dagarna. I morrn ska jag fixa käk till Anna när hon har jobbat. Det är inte så betungande utan jag ska servera Pulled turkey och klyftpotatis och det sköter sig självt i ugnen. Jag ska bara försöka ta mig ut och köpa en hyacint till mig själv ju och kanske bädda rent om jag orkar. På söndag blir det en tur med bilen för att göra några ärenden.

Men nu ska jag slå ner röven i fåtöljen och vila lite, kanske läsa, kanske slumra lite. När Anna kommer hem från jobbet ska vi äta några ostar och se På spåret. Vintervila…

Vinterbild genom balkongfönstret

Vintervila.

∼ ♦ ∼

Det har blivit mildgrader. Vännerna FEMoch Finske Pinnen var ute på långresa i bilen när jag ringde för att gratulera den förra på födelsedagen. Så mysigt för farmor och farfar att åka till Stockholm en helg!

Finske Pinnen och FEM på Ströget

De här två har en Stockholmshelg.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 8 december 2023: Vintervila

  1. Skönt att det känns så mycket bättre!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.