Fredag eftermiddag och kväll den 27 oktober, lördagen den 28 oktober och söndag förmiddag den 29 oktober 2023: Helg med FEM


Jag publicerar inte anonyma kommenterar.



Kära dagbok…

På fredagseftermiddagen anlände vännen FEM per bil i alldeles lagom fikatid. Anna hann ta en slät kopp kaffe med oss, medan FEM och jag, och i synnerhet jag, mofsade i oss/mig rejält. Jag hade köpt kanelbullar och russintoppar från Butiken på hörnet. Anna sparade sitt fikabröd, FEM åt en av två och jag åt båda mina. Och det var inte slut med ätandet den här fredagen för min del…

Anna och FEM fikar i Salen

Gofika på Main Street med Anna och FEM.


FEM
gick till sitt hotell
för att checka in och vila en stund och Anna gick till jobbet. Själv avslutade jag min arbetsdag och arbetsvecka. Sen vilade jag lite och svidade om, för klockan 17 knackade FEM på ytterdörren igen. Vi besökte fyra affärer på gågatan (de låg intill varandra) innan vi slank in på Churchill Arms för middag.

Där fick vi bra bord och fin service som alltid. Vi åt burgare, det vill säga jag åt en kycklingversion som i princip var två filéer mellan bröd minus bacon. Det smakade så gott med London Pride att jag tog två öl. Jag åt upp allt utom det översta brödet på burgaren!!!


Vännen FEM
var trött efter en natt med dålig sömn
och därpå följande långkörning, jag var trött efter arbetsveckan, så det blev ingen långsittning på puben. FEM följde mig hem och gick sen till sitt hotellrum.

Jag och katterna softade och läste. Lucifer hjälpte mig med bokbytet. Jag bytte boken om en råttkung till en bok med 15 skräcknoveller på engelska, passande nog. Det är ju snart Halloween och på Main Street har förberedelserna för detta startat…


Anna
kom hem runt 21.30.
Vi kollade på Frost som höll på till midnatt. Och ja. Jag åt en halv choklad och cheddarbågar. Lätt illamående (!) stapplade jag i säng och somnade snabbt.

∼ ♦ ∼

Boken Quarter to midnight och morgonkaffe vid köksbordet

Morgonläsning vid köksbordet.

På lördagsmorgonen vaknade jag tidigt. FEM och jag hade kommit överens om att ses vid garaget vid tiotiden, så jag hade gott om tid till dusch, frukost och läsning. Fast… så värst hungrig var jag inte efter fredagens svullande, så det blev en skål fil med hemkokt äpplemos och hallonsylt (Annas, förstås!) och en halv banan samt kaffe. Anna hade semester idag och sov lite längre innan hon skulle iväg på sitt håll.


Vi hade kommit överens, FEM och jag,
att jag skulle köra till Thuns och hon eventuellt köra min bil hem. Jag körde tur och retur och är mycket stolt och nöjd att jag orkade. För mellan körningarna skulle det ju shoppas också. Nån ropade mitt namn inne på affären och bakom mig med en varuvagn stod fina M, min första chef på universitetet. Roligt att ses eftersom jag också mådde bättre än sist vi sågs tidigare i veckan.

Det mesta i min garderob är för stort. Mitt fokus låg på överdelar, typ skjortor och tröjor, samt underkläder. En skjorta, en tröja och ett trepack trosor kom jag hem med också, samt hygien, godis och en julklapp.

 

FEM fikar i Gamlis

FEM fikar i Gamlis.

Innan vi åkte till Main Street behövde vi dock tanka kaffe och macka på Odinsborg i Gamlis. I Gamlis var det springtävling och vi ojade oss över eländet. En fågel sket på min bilruta, så vi fick passera en mack och torka bort detta.

Main Street vilade vi och hängde över var sin bok. Jag körde två maskiner tvätt och vännen FEM gick till hotellrummet för att byta om före middagen.

Vi hade bestämt oss för att gå till TegelMenyn är inte så omfattande där, men det som finns är lagom stort portionsmässigt och gott. Dessutom luktar kläderna inte frityr och stekos som de tyvärr gör efter besök hos Churchill

Räkpasta på Tegel

Räkpastan på Tegel var god, servicen usel.

Tyvärr lämnade servicen på Tegel ett och annat att önska. Ägaren var inte där. I hans ställe skötte en yngre manlig förmåga som talade amerikansk engelska, mest med en lika manlig bargäst. Att det kom två kvinnliga gäster som ville äta middag upptäckte han först sedan en av dem själv skuttat efter menyer. Under de timmar vi var där besöktes puben mest av, vad det verkade som, barkillens kompisar, som alla också talade högljudd amerikansk engelska. Även barkillen var högljudd och hans kommenterar om vissa gäster, oss bland annat och ytterligare ett par andra, gjorde att jag förstod att vi inte var hans kompisar.

Maten var dock helt OK, jag åt räkpasta, FEM åt oxfilépasta. Men vi hade inte beställt pommes till maten, nåt som barkillen levererade… Och plockade bort (efter att FEM snott en pommes). Pommes till pasta liksom… Vem tänkte inte..?

Denna gråkalla lördagskväll skildes vi åt i hörnet S:t Persgatan – Storgatan och jag gick hem till katterna. Jag vattnade krukväxterna och pratade lite med dem (krukväxterna). När Anna kom hem såg vi Saknad, aldrig glömd och därefter en skräckfilm, The Others. Filmen var, sin ålder till trots (+20 år) riktigt läskig och speglade stämningen riktigt bra. Tur att det fanns choklad att gnaga på…

∼ ♦ ∼

På söndagsmorgonen vaknade jag 6.30, men igår var ju klockan 7.30 vid den tiden, så… Jag klev upp och tog medicin, sopade hallen och tömde kattpottorna. Inte kunde jag somna om efter det! Jag fixade kaffe och så läste jag fram till klockan nio. Det märks, förresten, att det börjar närma sig Halloween – både på mina medicinboxar och min litteratur…

Jag tog reda på gårdagens två maskiner rena och torra tvätt och la in det som inte skulle strykas. Sen rev jag fram strykbrädan och strök det som skulle strykas. Efter söndagsduschen åt jag frukost, men eftersom jag har ätit så mycket i helgen var jag inte särskilt hungrig. Det fick bli en macka med bredbar leverpastej. Jag blev tvungen att jobba en stund efter frukost.

Vännen FEM checkade ut från hotellet och kom på förmiddagsfika på Main Street. Anna hade familjekaka kvar från gårdagen så den fick jag bjuda FEM på. För egen del åt jag russintoppen jag köpte till Anna i fredags – som hon inte ätit upp utan hade erbjudit mig på en lapp i morse. FEM och jag pratade en liten stund och gjorde sen som när vi var små: läste ihop i tystnad.

Nu är jag ensam igen och idag kändes det väldigt ledsamt. Jag har gått i trappor och vinkat av FEM samt gått ner med sopor för att få lite motion. Diskmaskinen jobbar i köket och jag har också jobbat lite, det vill säga styrt om lite i kalendern för morgondagen. Jag har bestämt mig för att gå och lämna prov på husläkarmottagningen i morgon bitti, så är det gjort.

I morrn går vi in i veckan med både Halloween och Allhelgona… För min del innebär det en halv extra ledig dag (fredag).

Balkongutsikt lördag skymning 28 okt 2023

Halloween först, Allhelgona sen är på gång.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.