Råttkungen


Ett inlägg om den andra delen i Vanessa Frank-serien.



Pascal Engmans bok RåttkungenFör ett tag sen gjorde jag en ny författarbekantskap inom deckargenren, Pascal EngmanAnna har köpt hans två första böcker i serien om polisen Vanessa Frank. Jag passade förstås på att låna båda. Nu har jag läst även del två, Råttkungen. Första delen var en tegelsten, andra cirka 100 sidor kortare. Bättre eller sämre?

Flera olika ingångar är det även i den här boken. Bland annat hittas en ung kvinna och småbarnsmamma död i sin lägenhet i Täby. Kvinnan är knivhuggen över tjugo gånger. Vanessa Frank tar sig an utredningen och inser snart att det är nåt stort och viktigt som inte riktigt stämmer. Incels är ett digitalt nätverk som består av kvinnohatare. De involverade söker upprättelse från kvinnor som aldrig mött deras blickar. Detta innebär att många liv står på spel. Det kan vara allt från småbarnsmammor till unga journalister… Frågan är bara vilka i berättelsen som är med i Incels.

Som sist lyckas författaren knyta ihop alla ingångar och få till ett logiskt händelseförlopp och ett rafflande slut. Jag uppskattar mycket hans förmåga till karaktärsteckning, även av kvinnorna i boken. Det här är en oerhört spännande kriminalroman. Uppföljare till en lovordad bok brukar sällan hålla samma klass, men det tycker jag definitivt att den här gör. Såväl det språkliga som själva storyn håller hela vägen ut. Nu får vi jaga del tre!

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Vanessa Frank-serien:

  1. Eldslandet 
  2. Råttkungen (läs inlägget ovan!)
  3. Änkorna
  4. Kokain
  5. X
  6. Bestseller

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.