Pingstaftons afton och pingstdagens förmiddag 2023: Fyndigt!


 



Kära dagbok…

Pingstaftonsmiddagen intogs i Slottsträdgården. Det blev lite improviserat, men Anna grillade två sorters korv som vi var och köpte innan grillen tändes – köttig till Anna, kyckling till mig – samt var sin bit halloumi och var sin majskolv. Bröd, bostongurka och räksallad slank ner med korvarna tillsammans alkoholfri öl. Det smakade så bra! Jag klippte framsidans gräs medan Anna grillade. Batteriet till klipparen laddade jag medan vi åt och sen klippte jag gräset på baksidan. Anna vattnade och diskade – och slängde fettigt diskvatten på sina ben och fötter. De små löjliga strumporna fick bytas ut mot… hushållspapper. Ja en kan säga vad en vill om min sambo, men fyndig är hon.

I Slottsträdgården blommar många lila blommor, men i landen börjar det bli grönt efter Annas och Annas snälla mammas sådd. Till min stora glädje verkar rädisorna vara extra på gång, medan morötterna… sover.

Anna hade ju jobbat, så vi blev inte kvar jättelänge utan åkte hem vid 20-tiden. Lite senare tog vi några kex till ostar och var sitt glas chianti. Anna skar finfint ett halvt päron till mig. Chokladen på bilden åt jag inte upp!

Ost kex päron vin och boken Pretty things

Pingstaftons avslut.

∼ ♦ ∼

Uppslagen bok och kaffe på sängen

En kort stunds lugn och ro i morse.

Idag är det Mors dag och jag firade den genom att sova ända till klockan åtta för jag är varken mor eller har nån mor i livet att fira. MEN… Biografmaskinisten skickade ett grattis på sms! Han är för gullig!

Jag gick upp och fyllde på katternas matskålar efter uppmaning från Citrus. Sen tömde jag pottorna medan kaffet bryggdes. Svor över att UNT var försenad ännu en söndag. Jag gick och la mig för att läsa och dricka kaffe på sängen. Men säg den ro som varar nån längre stund. Jag kom på att vi troligen inte hade stängt av åvattnet innan vi åkte från Slottsträdgården! Jag messade Anna. Det dröjde förstås innan hon svarade eftersom hon jobbade. Under tiden blaskade jag av mig för att göra mig redo att åka och stänga av vattnet. I ett annat rum hörde jag då hur en katt ylade till och ulkade. Det var bara att avbryta tvagningen och ta reda på kattspya. Sen hörde Anna av sig och nej, hon hade troligen inte stängt av vattnet. Jag åkte till Slottsträdgården och passade då på att vattna grödorna lite. Även om det är en mulen pingstdag blir det troligen inte regn. Och nej. Åvattnet var inte avstängt.

Tre positiva ting i alla fall med min hastiga utflykt: jag passade på att slänga kattskiten, jag kollade hur man höjer förarsätet i bilen och höjde det samt… jag hittade UNT – på den väldigt logiska platsen överst i tamburmajoren i hallen… Fyndigt!

UNT på tamburmajoren

UNT låg på den logiska platsen överst i tamburmajoren.


Nu blir det frukost och sen ska jag softa,
läsa en stund, bädda och göra mig klar för middag hos Annas snälla mamma. Vi ska stråla samman där när Anna har slutat jobba. Jag är så tacksam att jag får ”låna” Annas snälla mamma, men givetvis saknar jag min egen mamma extra mycket en sån här dag.

Mamma

Mamma saknar jag extra mycket en sån här dag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Media, Personligt, Trams, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Pingstaftons afton och pingstdagens förmiddag 2023: Fyndigt!

  1. Pingback: Pingstaftons afton och pingstdagens förmiddag 2023: Fyndigt! - Bloggfeed

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.