Lördag kväll den 13 maj och söndagen den 14 maj 2023: Lite förkyld eller lite allergisk, trött och slut oavsett


 Kära dagbok…

Det finns inte mycket att säga om lördagskvällen. Jag ordnade middag – kallskuret (kyckling och kalkon) med mimosasallad och kokt potatis samt små söta, men skrynkliga plommontomater och svarta oliver. Till Anna hade jag köpt alkoholfri öl, själv drack jag öl.

Kallskuret kyckling o kalkon och öl

Kallskuret till lördagsmiddag.


Lite senare tryckte jag i mig resten av lösgodiset.
Jag gjorde var sin ostassiett och till det tog vi var sitt glas appassimento och hyfsade flaskan. Jag öppnade en ny flaska, men tog bara en liten slurk av det vinet, så mer om det vinet kommer i ett senare inlägg när jag har smakat mer.

Musiktävlingen på TV stod på och jag satt och läste min bok på gång. Men så kände jag mig som sagt lite förkyld och trött och gick väl och la mig nånstans mellan 23 och 23.30.

∼ ♦ ∼

Gräsklippare och trimmer

Ett bra pris för hela paketet gräsklippar, trimmer, batteri och laddare.

När vi fyllde år i förra månaden, Anna och jag, fick vi av Annas snälla mamma en gemensam present. Det var en peng som var avsedd till en ny gräsklippare till Slottsträdgården. Slottet och Slottsträdgården är Annas och jag kan inte tillföra nåt där, känns det som. Eftersom mina händer är som de är är till exempel gräsklippning inget jag kan ägna mig åt, men självklart skulle pengen användas till det den skulle. Nåt jag kan göra är köra bil och på så vis frakta grejor. Sagt och gjort, i morse stack vi iväg tidigt till Bauhaus och köpte både uppladdningsbar gräsklippare och trimmer, men också en parasollfot i granit. Gräsklipparen och trimmern såg Anna en annons på till ett bra pris, förutsatt att man blev medlem.  Det blev hon och HEPP! så kostade hela paketet, inklusive batteri och laddare, cirka 1 300 spänn mindre än för icke medlemmar hos Bauhaus. Och när vi ändå var där inköptes parasollfoten eftersom en sån behövdes.

Vi åkte direkt till Slottet med grejorna. Där gick Annas snälla mamma och påtade i trädgården. Skönt att hon tar sig dit och är där. Anna och jag var tvungna att åka tillbaka till Main Street för att äta frukost innan Anna skulle börja jobba klockan 13. Men i natt ska hon sova i Slottet, ensam, för i morrn är hon ledig och kan stanna där så länge hon vill. Jag hänger med katterna på Main Street för jag är inte ledig i morrn.

Duvboet på byggställningarna söndag 14 maj 2023

Svartbygge på Main Street.

Main Street händer inte mycket, men förutom balkongrenoveringen pågår ett svartbygge. Inga ägg ligger i boet än så länge.

För att kolla om jag har ”en liten förkylning” eller är ”lite allergisk” tog jag en antihistamintablett. Anna hade köpt åt mig förra våren när jag blev getingstucken och armen svällde upp. Jag vill gärna tro att det är ”lite allergi” i stället för ”en liten förkylning”, för jag har sett fram så mycket mot den kommande ledigheten i veckan. Totalt blir jag ledig fyra dar. Jag ska bland annat träffa en kompis och ta en öl på onsdagskvällen. Plötsligt drabbades jag av en lust att resa och det kunde jag ju ha gjort när jag ska vara ledig flera dar. Idag kom ett mejl med erbjudanden om rabatterade priser både till Gotland och till Italien, den senare en vinresa… Igår fick jag mejl från Tate om en Queer and Now-festival i juni Suck… Men jag känner mig för trött och slut för att resa, vill bara vila. De lediga dagarna ska tillbringas i Slottsträdgården och i bilen – det är flera säckar skräp och annat som ska till sopstationen. Och resa ska jag göra i sommar, ända till Stockholm och kanske till Motala. (Vart annars?)

Läsning och kaffe vid lunchtid i fåtöljen

Eftermiddagsläsning.

När Anna hade gått till jobbet tog jag det sista av förmiddagskaffet och satte mig i fåtöljen för att läsa. Det blev lite fel ordning den här dan – en ledig dag ska ju alltid inledas med läsning och kaffe på sängen om jag får bestämma. Ibland behöver även jag lära mig att allt inte ska vara som det alltid har varit.

Med det uttalat – liksom ärlighet som jag skrev om för ett tag sen – har jag bestämt mig för att också vara ärlig. Jag ska inte kolla eller snoka där jag har tappat intresset. Om andra gör så får det stå för dem. Jag är likgiltig. Genom viss handling och efter att ha uttalat detta hoppas jag att det gör mindre ont inuti mig.

Min middag i kväll blev rester från igår och från en tidigare middag. Jag åt kallskuret med en klick potatissallad, en klick mimosasallad, småtomater, oliver och två mackor. Allt sköljdes ner med en kall Staropramen. Mitt sällskap var, som så ofta, en bok, givetvis den jag läser just nu.

Kallskuret o boken Dubbelexponering

Kallskuret i litterärt sällskap.

∼ ♦ ∼

”Den lilla förkylningen” eller ”den lilla allergin” är inte värre. Jag har packat jobbväskan och lagt ner min rentvättade jobbtröja i en påse. I kväll fortsätter jag nog att hänga över boken. Jag har kört en diskmaskin och jag har vattnat alla krukväxter samt slängt tomglas i garaget. Citrus har lagt sig tillrätta i Annas fåtölj. Om jag vill höra en mänsklig röst kan jag alltid starta TV:n.

Citrus i Annas fåtölj

Citrus har intagit Annas fåtölj.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, HBTQ, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lördag kväll den 13 maj och söndagen den 14 maj 2023: Lite förkyld eller lite allergisk, trött och slut oavsett

  1. Pingback: Lördag kväll den 13 maj och söndagen den 14 maj 2023: Lite förkyld eller lite allergisk, trött och slut oavsett - Bloggfeed

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.