Måndagen den 15 maj 2023: To be continued..?


 Kära dagbok…

En underbar värme har dragit fram över Uppsala den senaste veckan. Det är nästan som utomlands. Jag har som tidigare nämnts här känt mig ”lite förkyld” eller ”lite allergisk”. Idag var en arbetskamrat hemma från jobbet med förkylning. Själv gick jag till jobbet – med allergitabletterna i jobbryggan. Jag vill inte ta nån tablett i onödan eftersom jag blir så trött av dem. Men… mina symtom, mest i näsan, är inte värre. Jag lutar åt en reaktion mot att det är väldigt mycket pollen just nu. To be continued…

Vitt hus på Drottninggatan mot blå himmel

Som utomlands i Uppsala. Här ett av husen mitt på Drottninggatan.

 

Bitmoji Tofflan med grinningskylt

Fokusstöd är bra, men inte alltid.

Då var det lite värre med Anna, som sov på Slottet i natt. I morse hade hon messat mig när jag stod i duschen om att hon glömt insulin till pumpen, som skulle fyllas på, hemma. Eftersom jag har fokusstöd på fram till klockan sju hade jag inte hört. Sen kom ett sms till och då hade hon hittat insulin trots allt. Men gissa paniken… Fokusstöd släpper visst bara fram samtal från dem en har markerat som favoriter, inte sms. Det är förstås bra och rätt – men inte alltid. Jag får helt enkelt stänga av detta när Anna sover på Slottet ifall jag måste ge mig iväg dit. Nåja, för egen del sov jag bra i natt och hela natten. Katterna var tysta och Annas insulinpump hörde jag inte larma. Ändå kände jag mig jättetrött och seg i morse när jag vaknade.

Bitmoji Tofflan med katt

Duvan var kvar i morse och Citrus var busig.

Duvan låg i boet i morse och några byggjobbare såg jag inte till. Jag mejlade BRF-ordföranden i helgen om boet – det kan ju inte vara kvar på byggställningarna där det i skrivande stund står ett räcke som ska monteras på balkongen ovanför vår. To be continued dä määä… Renoveringen, alltså.

I morse fick jag vara dubbelmamma/-is till katterna och ge dem mat och tömma pottor. Citrus var busig och rusade genom lägenheten så snabbt och våldsamt att hon sprang in i tvättställningen med Annas tvätt och vippade den. Katten skadade sig inte, men blev ganska rädd. Vilken busa!

På jobbet var det ganska lugnt för min del och en del andras. Det är ju kort arbetsvecka, det vill säga jag är ledig torsdag och fredag. Det känns rätt skönt. Jag har en del saker att fixa innan dess dock, men mest under morgondagen när jag ska iväg på en intervju det första jag gör (jag jobbar hemifrån nån timme först med korrekturläsning).

Från jobbfönstret har jag noterat, eftersom jag lyfter blicken från datorn då och då under en arbetsdag, att de nya trekantiga barrbuskarna, ”pyramidbuskarna”, växer till sig. De gör så fint i Barockträdgården. Färgglada blommor tittar upp. Turister börjar dyka upp i stan och många stannar och fotar trädgården. Min bild är tagen genom jobbfönstret. Jag tänkte nog ta en promenad endera dan, men vill att min näsa är lite bättre först.

Barockträdgården 15 maj 2023

Fint i barockträdgården med nya ”pyramidbuskar”.


Avbrott mitt på dan som vanligt för lunch.
Idag åt jag lax. Boken var så jädra spännande att jag hade god lust att ta flexledigt en stund extra för att läsa ut den. Men det sja jag göra i kväll.

Laxlunch med boken Dubbelexponering

Laxlunch med spännande läsning.


För övrigt har avdelningens personal
fått ett förslag på fasta platser. Jag är nöjd med förslaget för min del, eftersom det innebär att jag i princip kan stå kvar och jobba där jag brukar stå. Jag önskar bara att jag slapp att plocka bort hjälpmedel varje dag när jag går hem. En del saker är ganska tunga. To be continued, eller slipper jag? Svaret kom nästan omgående: jag slipper. Värt att fira!

En flaska champagne i papper i växtväggen

Värt att fira min fasta plats och att jag slipper bära vissa saker dit och därifrån.

∼ ♦ ∼

Firat i kväll har vi också gjort. Det är Kardemummabullens dag och Anna införskaffade var sin bulle till kvällskaffet. Men först försökte jag vara lite nyttig och äta ett par mackor. Eftersom tomaterna var slut blev det druvor till. Gott!

∼ ♦ ∼

Balkonggubbarna flyttade på duvboet nu i kväll och jag såg att det låg ett ägg i. Duvan/duvorna har letat efter sitt bo och det skär i mitt hjärta, förstås. Men vad ska man göra, det går ju inte att ha ett fågelbo på byggställningarna.

Jag ska nu kasta mig över min bok på gång och läsa ut den, äntligen. Den är såå spännande! Jag hoppas verkligen på en fortsättning av den här serien.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 15 maj 2023: To be continued..?

 1. Skönt att få egen fast plats på jobbet, att inte ha det verkar rörigt..

  Fantastiskt väder vi har, värmen skall visst komma tillbaka till långhelgen, idag är lite svalare här uppe

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja verkligen! Fast jag har haft turen att få stå vid samma plats hela tiden. 😛

   Låter bra med vädret, även om jag tror att jag har en pollenreaktion just nu. 😦 Nåja, idag regnar det lätt i Uppsala, så det kanske blir bättre.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.