Ett rött vin: Casa Marrone Appassimento 2017


Ett inlägg om ett vin.


Casa Marrone Appassimento 2017

Ett ganska billigt/prisvärt Appassimento.

Lite lördagsgodis blir en aldrig för gammal för, tycker jag. I vart fall blir jag aldrig för gammal för det. Och för den som har jobbat ett eftermiddags- och kvällspass kan det vara mysigt att ha nåt att se fram emot efter arbetet, nåt gott att äta på. Jag plockade fram fyra ostar – en Stilton, en Brie, en halvhård ost på komjölk samt en mycket fuktig grönmögelost. Till ostarna valde jag att lufta en flaska Casa Marrone Appassimento 2017, som enligt Systembolagets webbplats ska passa till lagrade hårdostar, i alla fall. Dessutom sägs vinet, som är ett Appassimento, passa till grillade rätter av lamm- eller nötkött.

Jag har druckit en tidigare årgång av vinet, 2015, och var väldigt nyfiken på denna den senaste som Systembolaget säljer. Priset på 99 kronor avskräckte inte – billiga viner kan visst vara bra ocvh prisvärda. Den nya årgången är en krona billigare än 2015 års. Båda årgångarna har samma snygga yttre med lacksigill i snöre kring korken.

Så här kan en läsa på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, choklad, hallon, svartpeppar och vanilj. […] Kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, choklad, svartpeppar, vanilj och russin.

Det här vinet gillade jag genast! Det vann rejält på att luftas två timmar. Borta var 2015 års smörkolasmak. Inte för att smak- och doftsinnena är på topp hos mig just nu, men vinet var fylligt och passade ypperligt till ostarna, framför allt den smakrika Stiltonosten och den salta grönmögelosten. En svag smak av russin och choklad anade jag, liksom av nåt bär. Vaniljsmaken fanns möjligen där – vinet passade även finfint till vit choklad som innehåller just vanilj.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.