Fredag kväll den 12 maj och lördagen den 13 maj 2023: Glömska och lite förkyld, men godis och böcker ändå (bara lite städning)


 Kära dagbok…

Det blir allt viktigare för mig att skriva ner mina dagboksanteckningar. Skälet är enkelt. Jag glömmer numera inte bara ord och uttryck, jag glömmer vad jag gör. Det är fan oroväckande, jag har nyligen fyllt 61…

Men… jag minns att jag gjorde lite mer under gårdagskvällen än vad jag skrev om i förra inlägget. Till exempel provade jag shorts, säsongen närmar sig ju. Några snygga ben har jag inte, det har en inte efter flera ytliga proppar och inflammerade venväggar (tromboflebiter). När jag är privat kan jag i alla fall tänka mig att ha shorts. Tre par provade jag och alla kan jag ha. Ett par får jag dra åt rejält med ett snöre som sitter i linningen. Jeansshortsen kräver bälte. Samtliga par kan jag ta av mig utan att knäppa upp några knappar. De ser ändå OK ut på.

Tre par shorts

Alla tre kan jag ta av och på utan att knäppa upp, men de funkar med bälte.


Efter detta kunde jag njuta av lite fredagsmys med antiktidningen,
ostbågar och en kall öl, tyckte jag. Jag gjorde mig ingen direkt brådska. Anna skulle jobba till klockan 21. Vinet behövde luftas och tas fram vid 20-tiden. Trodde jag. Bara det att Anna slutade klockan 20. Cirka 20 minuter senare stacks en nyckel i låset… Jag hade glömt att hon slutade redan klockan 20. Nåja, vinet stod faktiskt på luftning och ostarna slängde jag fram snabbt. Jag hade fått tag i ett par riktigt spännande ostar, bland annat en hårdost med ramslök och en orange grönmögelost (som jag har glömt namnet på). Allt smakade så bra att jag bara ville ha mer. Därför tog jag fram en karamellskål och hällde i några bitar lösgodis som jag hade köpt till lördagskvällen. Hur gott var inte det???


Kvällen avslutades med ett bokbyte som Lucifer hjälpte till med.
Jag läste ut en deckare som utspelar sig i början av 1980-talet i Dalarna och bytte till en deckare som utspelar sig i Östergötland och är skriven av en person som är född i början av 1980-talet. Ninni Schulman skriver alltid bra böcker och Sebastian Avindell är ett namn du ska lägga på minnet, kära dagbok. Han har tidigare gett ut böcker på egen hand, men Dubbelexponering är utgiven av Modernista. Honom får jag inte glömma!

Lucifer med böckerna Som vi lekte och Dubbelexponering

Lucifer hjälpte till med bokbytet igår kväll.

∼ ♦ ∼

Boken Dubbelexponering och kaffe på sängen

Otäck lördagsstart.

I morse vaknade jag och klev upp – för att finna Anna i köket. Jag hade glömt att hon började klockan åtta. Nåja, jag inser att jag behöver ha nåt att skylla glömskan på. Det är att jag känner mig lite förkyld. Eller också reagerar jag på pollen. Jag har inte varit överkänslig mot pollen, men det är extremt mycket just nu. Jag hade också lite ont i huvet, så jag tog faktiskt en alvedon.

När kaffet var klart återvände jag till sovrummet för att läsa en stund och dricka kaffe på sängen. Det är en otroligt otäck bok jag har börjat läsa, en bok med många teman och inte bara poliser med alkohol- och/eller äktenskapsproblem. Det är mer än så.

Lucifer i vardagsrumsfönstret

Lucifer spanar på ”husockupanten”.

Sen gick jag upp och tömde kattpottorna och fyllde på nästan det sista av sanden vi har. Jag satte mig vid datorn en stund och skrev. Därefter åkte dammsugaren fram till katternas förtret. Lucifer blev störd i sin spaning i fönstret i Salen efter vår nya ”husockupant”.

Efter dammsugningen gjorde jag mig en rejäl frukost innan jag duschade och bäddade. Jag gick sen iväg till Kvarnen för att köpa middagsmat och öl.

Klockan var runt 13 och jag tänkte att jag skulle ta en åktur och hitta nåt trevligt ställe att lördagsfika på. Men bilen uppförde sig märkligt. Den stod olåst med lysena på när jag kom in i garaget och jag var bombis på att den inte skulle starta för att jag hade glömt låsa den efter handlingen härom kvällen. Den startade så fint, så fint dock. Men sen försökte jag ringa Annas snälla mamma för att kolla om hon på nåt vis väntade att jag skulle komma till Slottet. Då funkade inte kopplingen mellan min mobil och bilens handsfree, så jag fick avsluta samtalet kvickt eftersom jag körde. Eftersom motorn måste vara på när en gör inställningar blev det lite krångligt och jag lyckades ringa både Anna och vännen FEM utan att det gick så bra. Till sist funkade det. Då hade jag stannat till vid en parkering, men körde sen vidare medan jag pratade lite med FEM – som satt i sin bil, på väg till affären. Jag undrar ändå om det inte är bilbatteriet som spökar trots allt. Nån mysig fika på nåt trevligt ställe blev det inte, utan jag köpte gofika från Butiken på Hörnet när jag kom hem. Det var jag värd efter allt strul.

Lördagseftermiddagen rundades av med en stunds läsning och att softa. Tisslingarna är riktigt bra på det senare.

∼ ♦ ∼

Anna slutar klockan 18 idag – det har jag inte glömt. Jag har köpt kallskuret, för hon ville ha nåt enkelt och lätt att äta. I kväll ska hon se den där musiktävlingen på TV:n som det känns som om allt färre människor glor på, bara min sambo och en massa kufar, den ena konstigare än den andra, har jag noterat. Jag ska ägna mig åt min bok på gång och sitter med framför TV:n – för att kunna äta godis. Godis och musiktävling på TV hör nämligen ihop. Det har jag inte glömt!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fredag kväll den 12 maj och lördagen den 13 maj 2023: Glömska och lite förkyld, men godis och böcker ändå (bara lite städning)

 1. Pingback: Fredag kväll den 12 maj och lördagen den 13 maj 2023: Glömska och lite förkyld, men godis och böcker ändå (bara lite städning) - Bloggfeed

 2. Låter som du har en bra helg, jag skall nog slöglo lite på mello, men jag är ingen fanatiker 🙂 Tycker det är trevligare med svenska uttagningarna..

  Shorts som sitter löst, det är ju ändå positivt 😉 värre när det är åt andra hållet

  Fortsatt trevlig lördag !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Hmm… nja, den blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Och jag är nog på väg att bli förkyld. Har inte tid – eller lust! – att vara sjuk nu. Viktiga jobb i början av nästa vecka och sen lediga dar. Typat! 😦

   Ja fast nu gick jag ju upp i vikt enligt senaste vägningen igår… Får passa mig!

   Hare gott, jag hoppar nog musikeländet och går och lägger mig och läser. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.