Fredagen den 12 maj 2023: Återtåg – av ondo och av godo


 Kära dagbok…

Fyrisån från Nybron

Jag har dröjt med simningen, trots att till och med Fyrisån ser lite inbjudande ut.

En del återtåg/återvändanden kan vara bra och av godo. Andra kan vara mindre bra. Idag inleder jag dagboksanteckningarna med att vägningen. Den tyder på en återgång till mindre bra vanor. Jag har gått upp 700 gram i vikt sen förra fredagen. Fettprocenten i kroppen har ökat en procent, medan muskelmassan har minskat 0,9 procent. Hmmm… BMI har ökat tre tiondelar. Benmassan var som förra veckan, men mängden vatten i kroppen var sju tiondelar lägre. Det här är inte bra alls. Men det visar resultatet av ett osunt leverne och att jag dröjde med simningen. I veckan har jag druckit två öl, ätit en kexchoklad, en glass och en chokladboll. Igår åt jag dessutom varm mat två gånger. Lite svårt blir det att ta sig i kragen eftersom helgen närmar sig. Nästa vecka är jag också ledig några dar – jag jobbar bara måndag till och med onsdag. Tanken var att vi skulle greja lite vid Slottet och Slottsträdgården, bland annat forsla bort skräp och göra en del stora inköp, men också mysa. Nu visar väderappen en prognos om regn. Typat!

Jag hade mycket ont i den opererade handen i natt och vaknade flera gånger av såväl domningar i fingrarna som värk. Kanske tog jag i för hårt med simningen? Lite träningsvärk har jag i armar och axlar, men axlarna har redan tidigare värkt också. Min tanke är att försöka stärka musklerna i den svaga handen, armen och axeln utan att pressa mig för hårt.

Nåja, idag är det fredag och det har varit soligt och varmt hela dan. Jag hade min klarblå gamla älskade luvatröja enbart i morse och frös inte ett dugg. Hem gick jag i bara tischa. På väg till jobbet såg jag ett positivt återtåg: kandelabern var på väg tillbaka till Stora torget.

Kandelabern på väg tillbaka till Stora torget

Kandelaberns återtåg till Stora torget.


På jobbet var det… väldigt tomt.
När jag anlände var det ingen mer på min avdelning. Strax dök det upp några till. Jag visste delvis varför många inte var på plats. Idag hade jag två intervjuer inbokade på olika håll, den ena på förmiddagen på Evolutionsbiologiskt centrum, den andra Blåsenhus under eftermiddagen. Jag tog med mig datorn för att kunna anteckna. Mellan intervjuerna åt jag lunch. Här och nu kan jag inte avslöja vad jag höll på med, men jag kan säga att jag träffade två intressanta och engagerade personer och fick mellan besöken tillfälle att njuta av såväl Botaniska trädgården som Tropiska växthuset.

Jag åt lunch på Café Victoria, som drivs av Triller, i trädgården. Tyvärr blev jag även i år besviken på dålig service bakom kulisserna. Personalen pratade varken begriplig svenska eller engelska. Den grillade mackan, som var tudelad, fick jag vänta på i 40 minuter. Den var mest flottig och jag fick ingen tallrik att äta på. Mackorna var inlindade i ett papper med hål i botten och låg i en plastkorg tillsammans med sallad, sallad och sallad – och nån rimpa morot. Nej, det var inte värt pengarna, hög mysfaktor till trots.

∼ ♦ ∼

Efter jobbet gick jag och handlade nåt gott att tugga på till kvällen. Anna hade köpt ett par saker till oss och nåt till sig till i kväll och i morrn. Jag kompletterade med ostar till oss, bågar och godis till mig. Kvällens vin blir ett appassimento, ett vin vi druckit tidigare årgångar av. Detta är från 2021.


Nu har jag snart hämtat mig från chocken
efter att ha läst ett protokoll som är ett mästerverk i särskrivning. Det är dags för bågar, öl och senaste numret av antiktidningen. Bara av godo, det är ju helg.

∼ ♦ ∼

För övrigt… Nåt gott att tugga på såg Tisslingarna i morse. Anna tog bilderna nedan. Katterna har till och med trängt ihop sig på mammas gamla kökspall för att beundra läckerbitarna som bygger bo på byggställningen utanför vårt sovrumsfönster. Enligt Stora A är det ringduvor.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Epikuréiskt, Ironi, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 12 maj 2023: Återtåg – av ondo och av godo

  1. Mösstanten skriver:

    För mig ger särskrivning och andra konstigheter obehag i hela kroppen när jag läser. Jag förstår din chock. 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.