Torsdagen den 11 maj 2023: Blå himmel igen


 Kära dagbok…

Om onsdagen finns inte mycket mer att berätta än att Citrus spydde tre stora högar just som jag skulle fixa kaffe och kvällsmackor. Den lilla blev rätt medtagen och höll sig på sin kant resten av kvällen. Jag torkade upp, tvättade händerna och gjorde mina mackor.

Domkykotornen bakom Walmstedtska gården

Blå himmel i morse också.

I morse åt katterna som vanligt och ingen spydde. Jag hade dock lovat Anna att starta diskmaskinen så snart jag kunde. Den gick igång, pep och hade sig. Efter tre omstarter fortsatte den jobba – och sen var jag tvungen att gå. Jag hoppas verkligen den inte pep igen. Kan tänka mig en och annan granne som skulle bli lite putt. Skickade ett sms till Anna och hon svarade att den verkade funka, så jag släppte det hela.

I morse gick jag min nästan gamla vanliga väg till jobbet. Det var redan runt elva grader, sol och blå himmel. Jag ångrade att jag inte hade hängt fram en tunnare tröja. Nu blåser det i och för sig och jag är rädd om ryggen, men när jag går hem har jag inte kunnat ha på mig både tröja och jacka den här veckan.

Gustavianumkupolen bakom St Eriks torg

Gustavianum öppnar om ett år, ungefär.

Redan på håll såg jag att Gustavianums kupol hade byggställningar omkring sig. Det pågår en stor renovering sen ett tag tillbaka, både interiört och exteriört. Byggnaden, som bland annat omfattar flera fina museer, öppnar inte förrän våren 2024. Det är långt till dess…

Det har inte varit så mycket folk på jobbet de senaste dagarna. Det hänger till viss del ihop med vädret. Många föredrar att jobba hemifrån till exempel för att de är överkänsliga och pollenhalterna är höga. Det hedrar flera av stockholmarna att de tar sig till jobbet, för en tågstrejk är aviserad och det har varit oklart om, när och hur många tåg som ställs in.

Den här dan var också ganska lugn på jobbet. För min del. (Det blev lite hetsigt med anledning av att en av våra professorer blev invald i Svenska Akademien. Den ”bollen” tog en kollega.) Redan igår bestämde jag att jag ska ta friskvårdstimme i eftermiddag för att simma. Torsdagar är ganska bra simdagar, för då gör det inget om min frisyr blir ful (fluffig) eftersom jag brukar tvätta håret på fredagsmorgnarna, efter vägningen. När en har kort hår behöver en nämligen inte schamponera håret mer än en gång i veckan. Sen sköljer jag igenom håret däremellan.

Idag stod det strömming och potatismos på lunchemenyn hos Feiroz. Det kunde jag förstås inte motstå. Maten kan verka stabbig, men är alltid en bra grund när jag ska simma. Ofta klarar jag mig bra då, även om jag jämt blir hungrig efter ett besök på Centralbadet. Dessutom hade jag ett bra samtal om jobb vid lunchbordet eftersom Stora A satt mitt emot.

Strömming och potatismos

Bra mat inför simningen, gott samtal över bordet till strömmingen.

∼ ♦ ∼

Idag simmade jag 40 längder, det vill säga 1 000 meter. Det var fjärde simturen efter operationen. Kondisen är inte riktigt som den var tidigare. Jag kände mig seg och trött, bland annat eftersom händerna plågade mig i natt med både värk och domningar i fingrar i den opererade handen. Vilken tur att Anna hade mat över, för jag var vrålhungrig igen trots strömmingslunchen efter simningen. Det smakade bra med en kycklingfilé med potatis och tillbehör. Själv köpte jag på vägen hem en påse från Butiken på Hörnet. Det är ju en viss kakdag idag och den ska firas. Tjejen hos Triller påminde mig om att det är kardemummabullens dag på måndag också. Kardemummabullar är Annas favoriter, jag föredrar kanelbullar. Men det klart att det går att trycka i sig en kardemummabulle också, jag är inte den som är den.

∼ ♦ ∼

Nu har jag hängt tvätt. Sånt behöver också göras. I morrn kväll blir det en kort tur med dammsugaren i Bokrummet och Matrummet som Anna inte tog i tisdags.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.