Söndag kväll den 7 maj och måndagen den 8 maj 2023: Styvmoderligt och krönta, klarblått och födelsedagsgrejs


 Kära dagbok…

Styvmorsviol i Slottsträdgården

Styvmorsviol heter den!

Inte ens en ljusskygg person som jag kan sitta inomhus när det för ovanlighetens skull är vackert väder, soligt och hyfsat varmt. Jag åkte till Slottetpå söndagseftermiddagen och anlände just till fikatid. (Eller… jag hade ringt Anna först och kollat att det var OK att jag kom dit.) Det var skönt att vara utomhus, men jag fick se till att ryggen hölls varm så att den inte blev sämre igen. Trädgårdsarbetet fick Anna och hennes snälla mamma sköta om, jag vågade inte riskera ryggen. Men jag fick resa på mig då och då och ta en promenad runt i trädgården. Jag reflekterade över en liten blomma. Kallas den pensé (”tanke”) eller styvmorsviol (inte nåt vackert namn på en söt blomma)? Jag utnyttjade Instagram och fick snabbt svar från vännen Agneta: styvmorsviol. Penséer är större.

Innan vi åkte tillbaka till Main Street skjutsade jag hem Annas snälla mamma och några saker hon ville få hem från Slottet.

Main Street fixade vi sen söndagsmiddagen – grekisk sallad med bröd, tzatziki och var sin öl. Rödlöken var tyvärr gammal och gav inte mycket smak, men annars är grekisk sallad nåt jag kan leva på när det är varmt.

Grekisk sallad tzatziki bröd och öl

Grekisk söndagsmiddag.


Jag föreslog att vi skulle vara lite rojalistiska
och se sammandraget av kung Charles och drottning Camillas kröning på SvT. Det gjorde vi. Vilken pompa och ståt! Kronorna måsta vara astunga. Och tänk… kronjuvelerna såg vi på Towern så sent som i juni 2022. Då levde ännu drottning Elizabeth. Jag skålade i lite avslaget bubbel. Sen avslutade vi båda med att hyfsa helgens ostar och vin.

Bubbel Elizabethshortbread boken Hon kallades Daisy

Skål för Charles och Camilla!

∼ ♦ ∼

Domkyrkan mot knallblå himmel

Himlen var knallblå i morse.

Natten blev sisådär. Några maskiner hade fest utanför som så ofta under vår- och sommarnätter. Jag gissar att det har med järnvägen att göra. Mycket störande dock för oss som sover med öppet fönster.

Sen hörde jag Citrus pipa och krafsa utanför nån halvtimme innan jag skulle gå upp. Hon fick vänta. Mammisen var astrött.

Mitt senaste recenserande inlägg publicerades tidigt i morse. Det var tidsinställt. Jag behövde inte göra nåt.

Måndagsmorgonen var solig och äntligen är det plusgrader – hela fem stycken var det strax efter klockan sex.  Tröjan under min tunna orange jacka är alldeles för tjock, men jag måste vara rädd om ryggen. Jag vill inte att den ska paja igen. Det räcker med mina dumma händer som jag ska röntga tidigt i morgon bitti. Jag går till sjukhuset först och sen till jobbet. Belöningen kommer till kvällen när jag ska träffa vännen Mimmi och ta en öl med henne. Det var alltför länge sen! Jag måste fatta att livet är kort och att det plötsligt bara… kan vara försent.

Men ännu är det måndag och det var det hela dan. Ryggen är ytterligare lite bättre, även om jag måste tänka på att inte sitta för länge och fika eller luncha. På förmiddagen hade vi redaktionsmöte och jag åtog mig nåt nytt uppdrag. Ett par andra uppdrag/förslag fick jag ge upp. Den här veckan tänkte jag fokusera mer på projektet jag jobbar med de kommande veckorna. Jag håller på att boka in möten kring det.

Till lunch åt jag vegetariskt, spaghetti bolognese med quornfärssås. Mitt sällskap var min bok på gång. Tyvärr orkade jag inte äta upp maten.

Spaghetti bolognese med quornfärssås och boken Hon kallades Daisy

Italienskt i form av vegetarisk spaghetti bolognese till lunch.

∼ ♦ ∼

Idag fyller Tom 80 år. Även honom fick jag möjlighet att träffa i juni 2022. Det var ett mycket rörande möte – han var nämligen väldigt lik min pappa. Nu blev han äldre än pappa hann bli. Jag önskar att det vore närmare, men jag har skrivit ett mejl till honom och gratulerat.

∼ ♦ ∼

Idag var himlen rätt blå hela dan. Trist bara att folk runt omkring mig är så griniga. Orkar inte med människor som antingen tiger eller fräser. Då blev jag glad att paketet från Bokus med födelsedagsböckerna till mig själv hade kommit. Bokus bjöd mig nämligen på bra rabatt i födelsedagspresent. Nu har jag fått senaste delen i Anki Karlsson-serien, första delen i serien om Östgötamorden och tredje delen i serien om Freyja & Huldar.

∼ ♦ ∼

I kväll tvättar jag och jag har också förlängt vägassistansen hos Solid ett år. (Vis av erfarenhet…)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.