Söndagen den 26 juni, men också Englandsresan 2022, dag fem, den 19 juni: Bara hemma, men kyrkor, konst och Tommar i London


 Kära dagbok…

Vi hade lovat oss att vara hemma hela söndagen och det var vi. I alla fall jag. Fästmön tog promenad, men sen softade vi hemma hela dan. Det var väldigt skönt att ta det lugnt, läsa lite, skriva, slappa och äta gott.

Jag gick till sängs i skaplig tid eftersom jag skulle upp och jobba idag, men jag hade jättesvårt att sova…

 

Här kommer nu ett inlägg med text och bilder från den femte dagen på Englandsresan!

∼ ♦ ∼

Söndagen den 19 juni

English cooked breakfast

Cooked breakfast på söndagen!

Idag hade vi just inga planer mer än middagen med Tommin engelska släkting, fifth cousin med min pappa. Vi gick upp och åt cooked breakfast – och lite till. Så gott, även om jag ju numera sen länge varken äter bacon eller korv. Stekta tomater, svamp och äggröra med rostat bröd är också gott.

Vi traskade iväg på förmiddagen. Anna hade några saker hon ville kolla in. Det första målet var en kyrkoruin som låg mitt i smeten, S:t Dunstan in the east. Helt fascinerande byggnadsrester som nu tagits över av grönska i form av träd, buskar, gräs och blommor. Vi var inte ensamma där, utan många turister hovrade och fotade hej vilt, somliga mest sig själva…

Nästa mål var S:t Paul’s cathedral, en ”levande” kyrka, så att säga. Men först passerade genom söndagsstängda Leadenhall market – det ska vara öppet på söndagar, men vi kanske var tidiga.

Det var ömsom varmt, ömsom kallt och det blåste och regnade av och till. Det blev tröja av och tröja på. Vid S:t Paul’s var det emellertid skönt och vi satt en stund på en bänk och jag vilade min onda fot.

Vi gick över Millennium bridge och rätt som det var stod vi utanför Tate Modern. Där tittade vi på en del konst som inte direkt tilltalade mig. Den enda utställningen som Anna ville se var tyvärr utsåld. Men fikat var gott – trekantsmackor, chips och kaffe.

Vi gick södra sidan tillbaka och passerade fler ruiner – och en tortyrkammare. Vi stannade på The Vault och tog var sin drink. Jag fick en perfekt Tom Collins!

Tower bridge broöppning

Det blev broöppning medan vi packade.

Hemma på hotellet packade vi det som gick att packa, laddade mobilerna och slappade. En kvart efter klockan 18 traskade vi över Tower Bridge, till restaurangen The Ivy, för att träffa Tom.

Maten var inget särskilt och jag fotade bara förrätten, men atmosfären på restaurangen var… annorlunda. I taket klättrade en murgröna, en ivy. Hoppas den inte var giftig. Servitörerna talade obegriplig engelska, dock. Ingen av oss fattade vad de sa.

Men mötet med Tom var förstås det viktigaste och även det bästa. Vi utbytte presenter – jag fick jubileumsfrimärken och han en torkhandduk med delar av svenska nationalsången på.

 

Vid 21-tiden bröt vi upp. Jag kände mig trött och nöjd och glad efter mötet med Tom. Nu blir det extra roligt att mejla eftersom vi har träffats.

Solnedgång över Themsen och London

Vi bröt upp vid 21-tiden.

∼ ♦ ∼

I morrn blir det en tidig start. Tåget norrut går vid tio-tiden. Slutdestinationen är Ilkley där vi ska besöka Annas snälla dotter och Boy Wonder innan vi flyger hem på onsdag från Manchester.

Nu är det sista natten i London…

Solnedgång fotad från Tower bridge

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndagen den 26 juni, men också Englandsresan 2022, dag fem, den 19 juni: Bara hemma, men kyrkor, konst och Tommar i London

  1. Ni har verkligen hunnit med mycket, fina byggnader i London. Har inte varit där själv

    Förstår att det måste ha varit riktigt roligt att träffa släktingen irl 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.