Helgen den 5 – 7 maj 2023: Belgiskt sött, maraccas och citronsur GT och ja tack, ryggen är lite bättre


 Kära dagbok…

En helg går så snabbt… Nu sitter jag här, söndag mitt på dan. Det är strålande sol utomhus. Jag har skjutsat Anna till Slottet. Själv är jag på Main Street med katterna. Jag har en del att fixa med och dessutom känner jag att jag inte kan göra så mycket i Slottsträdgården på grund av ryggen och händerna. Det är svårt för mig till och med att sitta. Sen känner jag också att Slottet är Annas, det är hon som inreder Slottet och det är hon som planerar Slottsträdgården. Själv drömmer jag om att göra saker på Main Street, men det lär väl stanna vid drömmar. 

Nu ska den här inledningen inte bli för lång utan jag ska berätta om helgen. Jag kan nämligen inte sitta så länge vid datorn. De flesta bilder gjorde jag iordning igår, så det är bara att sätta igång och skriva!

∼ ♦ ∼

Fredag kväll

Vi strålade samman, Anna och jag, på Churchill Arms efter att vi slutat våra jobb för dagen och veckan. Tanken var att träffa på Nina och få säga hej då. Nu visade det sig att hon jobbade på Bierhuis i fredags. Eftersom vi lyckades får bord på Churchill bestämde vi oss för att ta en öl och äta middag där och sen titta in på Bierhuis på vägen hem – ingen omväg, liksom.

Vi drack ett par öl och åt lax med kapris, dill och potatis. Dåligt saltad firre, men annars gott. Jag fick inte ner mer än en potatis dock. Anna stod för notan och kom till insikt att mat och dryck även blivit dyrare på krogen.

 

På Bierhuis var det fullt med folk, men vi träffade på Nina och fick en pratstund. Jag tog en lager, Anna tog en Purple Collins. Tråkiga jag ångrade att jag inte tog samma drink som består av blåbär, gin, citron och soda. Men Nina bjöd oss på en ljuvlig belgisk våffla med glass och chokladsås och ätbara blommor. Vilket tack och adjö!

 

∼ ♦ ∼

Lördag

Boken Tunnel 29 och kaffe på sängen

Lördagsstart.

Ryggen hade plågat mig rejält både torsdag och fredag. På lördagsmorgonen när jag vaknade kändes den lite, lite bättre. Tack och lov verkade det inte bli långvarigt den här gången! Jag behöver vara rörlig den kommande veckan, nämligen. Men lördagsmorgonen startade lite mindre rörligt med läsning och kaffe på sängen.

Sen satte vi fart med dusch, hårtvätt och frukost. Vi traskade till Kvarnen där Anna hämtade ett paket och jag köpte mat och vin. Tanken var att sno ihop en grekisk sallad till lördagsmiddag för att vara lite nyttig. Så blev det inte. Planer är till för att brytas vet du väl, kära dagbok?

 

Klädvårdsrullar på IKEA

Maraccas? Nej, klädvårdsrullar.

Bilen fick komma ut och lufta sig och vi tog en tur till IKEA. Där var vi inte ensamma. Anna shoppade grejor till Slottet. De två klädvårdsrullarna jag gick omkring och bar på som två maraccas ganska länge följde med till Main Street. Vi tittade också på en del tänkbara möbler till hallen. Det är inte roligt att jackor hänger och drar åt sig matos från köket, till exempel. Anna tog några bilder så att vi fick måtten med oss hem. Där fick vi nåt att klura på för det skulle inte bli som vi hade hoppats på. To be continued…

Bilen hittade till Slottet efter IKEA. Solen hade bestämt sig för att stanna kvar och lysa på oss när Anna dukade upp fikabröd från Butiken på hörnet på mitt gamla balkongbord i Slottsträdgården. Kaffe bryggdes i slottsköket. Och så piffade Anna lite inomhus.

Anna och lördagsfika utanför Slottet

Anna dukade upp lördagsfika i Slottsträdgården vid mitt gamla balkongbord.

Klockan var ganska mycket när vi klev in på Main Street. Anna fixade var sin GT på citrongin, sockerlag och tonic. Till det hällde jag upp salta chips. Citrus myste med oss mellan kattkuddarna på soffans ryggstöd.

Tror du vi ville ha grekisk sallad sen? Nä just det, det vill vi inte. Jag läste och Anna sålde biljetter till ett evenemang. För min del blev det bokbyte. Den historiska dokumentärromanen var gripande läsning. Nu läser jag också en dokumentär, men det är en biografi över sin farmor som prinsessan Christina fru Magnuson har skrivit. Den boken fick jag i födelsedagspresent av vännen FEM.

Böckerna Tunnel 20 och Hon kallades Daisy

Bokbyte från en gripande dokumentär till en biografi om en farmor.

Men nåt mer än fikabröd och chips åt vi väl? Ja framåt 21-tiden dukade vi fram en rejäl ostbricka, kex, Annas äpple- och ingefärsmarmelad och vin. Sen glodde vi på Grace, en kriminalserie som utspelar sig i Brighton.

Ostbricka

Lördagsmiddag.

∼ ♦ ∼

Söndag

Boken Hon kallades Daisy och kaffe på sängen

Söndagsstart.

Jag vaknade tidigt. Det var ett jämrans liv med pipande katter, skällande hundar, entonigt snarkande sambor och en larmande insulinpump. Ingen lugn och ro en söndagsmorgon, alltså. Nåja, Anna ville upp och iväg till Slottet i hyfsad tid. Jag hade lovat att skjutsa henne dit, för hon hade kassar med grejor som skulle med också. Men ingen ledig dag bör startas på annat sätt än med läsning och kaffe på sängen.

Frukosten blev ovanligt frugal för att vara en helgfrukost – inget kokt ägg! Jag tror nog att vi överlever och inte svälter ihjäl.

Söndagsfrukost utan kokt ägg

Frugal frukost – inget kokt ägg!


Anna
med grejor är skjutsad till Slottet.
Gissningsvis är även Annas snälla mamma där. Jag har suttit alldeles för länge och ska nu försöka resa på mig. Strykbrädan ska dras fram och där ska jag ställa mig med en relativ stor hög kläder och annat som ska strykas. Därefter blir det dusch och senare tar jag mig nog till Slottet igen.

I kväll blir det grekisk sallad, det har jag spikat. Och jag ska hacka den.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helgen den 5 – 7 maj 2023: Belgiskt sött, maraccas och citronsur GT och ja tack, ryggen är lite bättre

 1. Den där våfflan såg god ut 🙂

  Så härligt att slottssäsongen är igång, skönt att ha lite trädgårdspyssel att dona med. Själv rensade jag ena dotterns jordgubbsland häromdan.. det finns mer att ta tag i, när jag känner för det 🙂

  Gillad av 1 person

  • Tofflan skriver:

   Våfflan var supergod. Och vi åt var sin blomma. 😋
   Jag kan ju inte göra nåt just nu i trädgården, men Anna o hennes mamma hade grejat idag, bl a lagt på jord o flyttat en buske.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.