Fredag kväll den 28 april och lördagen den 29 april 2023: Fredagsmys och lördagspys


 Kära dagbok…

Asså det här med fredagsmys… För mig är det inte bara att vräka i sig chips och öl eller nån drink. Det är mer än så. (För övrigt är jag inte jätteförtjust i chips, ostbågar, öl, drink och framför allt vin, däremot…)

Igår var det fredagsmys på Main Street enligt min mening. Jag kunde sluta lite tidigare och fick till och med skjuts av en arbetskamrat, min första tur nånsin (?) i en elbil. Anna fixade till var sin fantastisk GT, för när klockan var 16.30 blev det gin o’clock. Det gin hon använde var Bombay citron pressé. Till drinken serverade hon stiltonbågar. Ja vi är stora ostälskare!

Gin oclock med GT på Bombay citron pressé o boken Den tysta fågeln

Fantastisk god GT igår.

Drink och bågar till trots, ett par timmar senare var vi hungriga och det blev fredagsmiddag. Anna hade köpt Korgtassens fisksoppa och bubbel till den. Soppan är krämig, smakrik och matig. Jag åt två skålar. Detta innebar att jag faktiskt inte orkade nån choklad till kvällskaffet. Kvällskaffet var för övrigt Lindvalls kungakaffe, ett specialgjort kaffe som togs fram 1976 när kungaparet gifte sig. Det var förvånansvärt gott, tyckte jag, trots att det bara är en mellanrost.

Myset fortsatte med att jag köpte tre böcker från Bokus eftersom jag fått ett rabatterbjudande av dem i födelsedagspresent. Böcker är det mysigaste jag vet och du vet ju, kära dagbok, att jag läser mycket. På väg till mig är nu Bokus och mitt eget födelsedagspaket bestående av Dubbelexponering, Upprättelsen och I gryningen andas inget det villl säga en ny författarbekantskap, en isländsk deckarfavorit och en serie jag gillar.

Myset fortsatte med en spännande film på TV. I en reklampaus gjorde vi iordning var sin ostassiett och tog var sitt glas zinfandel till. Filmen var ganska lång, så när den var slut blev det god natt jord för mig.

Ostassiett vin och boken Den tysta fågeln

Ostassiett med tillbehör.

∼ ♦ ∼

Boken Den tysta fågeln och kaffe på sängen

Lördagsstart.

I morse vaknade jag alldeles för tidigt – jag var ju ledig. Men upp klev jag, ställde in gårdagens torra och rena handdiskade disk, tömde kattpottorna, sopade och fixade kaffe. Det blev nån timmes läsning och kaffe på sängen.

Jag hade en del att göra idag, så efter att ha tillbringat nån timme vid datorn där jag skrev om både viner och gårdagens film, åt jag fil med bär och flingor. Sen rafsade jag ihop ett sopberg, tog med mig detta ner till soprummet samt Dramaten formerly known as Roland och gick till Korgtassen. Jag skulle inte ha så mycket – Anna hade handlat en del igår – men vagnen blev full och kvittot långt.

Hemkommen och efter att ha trängt in alla varor i kyl och skafferi startade jag diskmaskinen. Den la av en gång, men körde sen på. Jag dammade och dammsög sovrummet, badrummet, gästtoaletten, hallen och kattoaletten med vanlig dammsugare. I morrn tar jag resten. Anna hade kört med Robert* igår, men det märktes inte. Katterna släpper mycket hår just nu och dessutom är det sandstorm i hallen efter deras toabesök flera gånger om dan. Vi pratade om robotdammsugare på jobbet bara häromdan och var rörande eniga om att nej, robotdammsugare är inte så bra.

Belöningen blev ett par mackor och nu ska jag ta en dusch, för jag blev varm trots att jag bara dammsög några rum.

∼ ♦ ∼

Katterna då? Ja, de har mest njutit av att vi la på rena dukar igår i matrummet, en på ekbyffén och en på matbordet.

Lucifer och Citrus ligger på rena dukar i matrummet

Lucifer och Citrus vet hur rena dukar ska användas.

∼ ♦ ∼

*Robert = Annas robotdammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.