The Postcard Killings (2020)


Ett inlägg om en brittisk film baserad på en bok av en svensk författare och en amerikansk dito.The Postcard KillingsFör en gångs skull hade jag sett nåt i TV-tablån för fredagskvällen som jag ville se. TV3 visade filmen The Postcard Killings från 2020, en film baserad på boken Postcard killers av Liza Marklund och James Patterson. Boken fick medelbetyg av mig, men filmen var jag ändå sugen på att se.

Det här handlar om seriemord och resande seriemördare. I filmen blir det en liten twist inledningsvis angående mördarens identitet. Tur att varken Anna eller jag kom ihåg boken! Filmens huvudperson är New York-polisen Jacob Kanon, vars nygifta dotter och man faller offer för seriemördaren. Mördaren fortsätter sin turné genom Europa och skickar då och då vykort med citat till framför allt journalister. Offren, som är stympade på olika sätt, är placerade som mycket obehagliga konstverk. I Sverige börjar Jacob jobba ihop med en journalist som får ett vykort. Han är i mördarens hasor.

Jag gillar att jag inledningsvis blir lurad kring vem som är mördare. Sen tycker jag att det blir lite för utdraget, även om det är spännande med Jacobs mördarjakt genom olika länder. Jag har svårt att se att en amerikansk polis får delta så aktivt i andra länders polisarbete – det känns inte realistiskt. Men… det är en film, baserad på en roman. Då är allt tillåtet.

Filmen gav mig över två timmars underhållning. Vi somnade inte nån av oss, även om jag kände att mina ögonlock blev tunga mot slutet.

Toffelomdömet för filmen blir som för boken.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Film, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.