Lördag kväll den 29 april och Sista april förmiddag 2023: Hinner ingenting, men glöm inte mösspåtagningen!!!


 Kära dagbok…

Jag vet inte om jag är en dålig planerare eller vad. Lustigt nog trodde jag att jag var bra på just planering och struktur. Men det känns som om jag inte hinner nånting. Lördagen bara försvann, trots att jag vaknade tidigt och var ledig. Det brukar vara mysigt att unna sig lördagsfika på stan. Det minns jag inte när jag gjorde sist på egen hand. Nu blev det i alla fall en fika på Main Street med gott bröd från Butiken på hörnet.

Lördagsfika hemma från Triller

Lördagsfika på Main Street.


När det gällde middagen hade jag gjort det lätt för mig
och köpt kallskuret (två sorters kyckling och en kalkon), potatissallad och mimosasallad. Små söta plommontomater och svarta oliver blev grönsakerna till. Jag tog en öl. Anna, som var mycket bestämd angående vad hon skulle äta och dricka och vad hon inte skulle äta och dricka, tog vatten till maten.

Kallskuret och öl

Enkel lördagsmiddag.


Tre avsnitt av Morden i Sandhamn betade vi av via TV4 Play.
Till dessa mord tog vi var sin mindre assiett med ost (två sorter), kex och druvor samt var sitt glas rött.

Ostassiett Elizabethburk vin boken Den tysta fågeln

Liten ostassiett till mord på TV.

∼ ♦ ∼

Boken Den tysta fågeln är snart slut o kaffe på sängen

Söndagsstart.

I morse vaknade jag samma tid som igår, det vill säga runt 6.30. Jag blir lite trött på mig själv för jag är ju ledig. Men även idag känns det som om tiden försvinner. Jag läste en stund och tog kaffe på sängen innan jag skuttade upp och tömde kattpottor, sopade och dammade lite till. Boken jag läser är snart slut, men recensionen ska skrivas fast inte publiceras förrän den 8 maj som är första recensionsdag.

Jag har förberett lite inför middagen i kväll, bland annat tagit fram glas, porslin, bestick och servetter och kokat ägg till ägghalvor. Det blir givetvis sill och potatis – jag fick tag i färskpotatis igår! Snart ska jag dammsuga. Frukost blir det väl nån gång också När jag hinner.

En vän ringde och önskade trevlig helg och det samtalet tog jag mig tid till (liksom jag ska ta mig tid till att simma i morrn). Jag har ringt Annas snälla mamma, vår gäst i kväll, som inte vill bli hämtad utan tar sig hit på eget sätt.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis vill jag önska dig, kära dagbok, och kanske en och annan snäll och trevlig läsare en riktigt fin Valborg/Sista april!

Glöm inte mösspåtagningen klockan 15.

Mösspåtagning

Glöm inte mösspåtagningen klockan 15!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.