Lördagen den 15 april 2023: Unnä sä å götte sä


 Kära dagbok…

Jorå, jag avslutade ju gårdagens inlägg med en cliffhanger om vad jag skulle smocka i mig för gott. Nu ska jag avslöja att det blev en sen middag bestående av två skivor laxpaté med romsås och två laxrullar med pepparrotsost. Detta salta och feta slank ner med ett glas chardonnay – och hepp! så blev vi av med den flaskan i kylen. Desserten intog jag i fåtöljen, för det hade Citrus bestämt. Jag micrade kaffe som var kvar från fredagsmorgonen. Till kaffet tog jag fram mitt påskägg, fyllde på det med choklad och Gott & Blandat och så lokalblaskans svåra sudoku. Men vet du, kära dagbok, jag var nog för trött, kaffe och godis till trots. Jag löste inte sudokut, det gjorde jag i morse. Plötsligt blev jag till och med väldigt trött och såg att klockan hade passerat midnatt.

∼ ♦ ∼

Boken Drottningar och pretendenter och kaffe på sängen

Lördagsmys.

I morse vaknade jag 6.07 och inte av katterna utan av mig själv. Jag lämnade bakom mig ytterligare en natt med smärta, denna gång kramper i fötter, tår och ben. Det var visst jag som väckte katterna i morse, lustigt nog.

Nybryggt kaffe tog jag med till sängen när jag hade gett katterna mat, tömt pottorna och sopat. Där låg jag och läste fram till klockan åtta, för somna om var inte att tänka på. Det blev ändå en skön morgon, för visst hade jag planer för dagen, men inga som krävde att jag passade några tider så där jättemycket. Det är alltid lyxigt att slippa.


Frukosten blev rejäl och lång. Citrus,
det lilla häftplåstret, höll mig sällskap, men hon kunde knappt hålla sig vaken. Och som synes är det fortfarande påsk här. (Anna får styra med avpåskmöblingen.)

Citrus och jag äter frukost

Jag äter frukost och lilla häftplåstret är med trots att hon knappt kan hålla sig vaken.

 

Riekerboots bruna

Bootsen fick gjorde premiärpromenad i Uppsala idag.

Efter dusch och påklädning samlade jag ihop resten av sopberget innan jag drog på mig mina Riekerboots, inköpta i Motala 2022. De var jättesköna att traska runt stan i och klämde inte alls mina fötter. En fin premiärpromenad i Uppsala.

Första stoppet blev Marty. Där provade jag tre skjortor och köpte en. En kändes för tjock och varm och fick vara kvar i affären. En av de andra två ville jag fundera lite till på. Så gick jag vidare och kollade och provade skjortor i några affärer till. Nej, jag var inte in i en enda bokhandel och kollade inte på en enda bok!

Jag behövde tänka till rejält en stund och hoppade upp till Kafferummet Storken för en rejäl fika. Det blev både ostfralla och morotskaka med grädde medan jag tänkte, tänkte och tänkte. Sen hade jag tänkt färdigt.

 

Storkenfika ostfralla och morotskaka

Storkenfika för att fundera.


Till sist hade jag tänkt färdigt.
Jag gick tillbaka till Marty och provade skjorta nummer två i en storlek större. Nej, inte bra. Jag slog till på den mindre storleken. Och nej. Skjortorna var varken svarta eller orange, de var mörkblå respektive jätteblå. Och nej tre. Jag kollade inte på prislapparna. Den mörkblå skjortan var dyr, men hade ett rimligt pris. Den jätteblå skjortan var svindyr. Jag hade bestämt mig för att unna mig. Unna mig nåt annat än böcker och nåt som inte var ät- eller drickbart. Dessutom är det betydligt roligare att shoppa kläder när jag har gått ner i storlek från 3XL (i vissa kläder) till L. (För övrigt köpte jag också en bit ost och ett paket druvor, så nåt ätbart fick följa med till Main Street också.)


När jag passerat järnvägen intill Main Street
såg jag ett bekant ansikte. Strax anslöt bekant ansikte nummer två. Riktigt roligt var det att ses och prata, men jag insåg att jag har glömt väldigt mycket teckenspråk.

På lördagseftermiddagen slog klockan plötsligt gin o’clock. Vi har ju en katt till, Lucifer, som bekant, men han har varit så slö de här dagarna. Vid gin o’clock vaknade han emellertid till. Och det, kära dagbok, handlade inte om GT:n jag blandade mig, utan om cheddarbågarna jag hällde upp i en skål. Ja ja, båda katterna fick smaka, lite. Bågar, alltså, inte GT.

∼ ♦ ∼

Lördagseftermiddagen övergick i lördagskväll. Jag har telefonerat med en vän och nu ska jag äta önskemiddag igen – ost, kex, Annas äpple- och ingefärsmarmelad samt druvor. Till det blir det ripasso och deckardrottningar – och dito pretendenter. En lördagskväll kan inte bli bättre, för klockan 21 är det Shetland på tv. Dessutom har jag inte haft så ont nånstans idag. Bara det…

Ost kex vin druvor Annas marmelad boken Drottningar och pretendenter

Lördagsmiddag.


I morrn måste jag ta en tur med bilen,
bland annat för att köpa större lådor kattmat och kaffe. Sen är det snart dags att packa jobbväskan igen. En helg går så fort när en fyller den med såväl meningsfullhet som njutning. Unnä sä å göttä sä, typ.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.