Fredagen den 14 april 2023: Stress och skumma upptäckter, men sen fredagsmood


 Kära dagbok…

Natt med för lite sömn och stressig morgon. Jag vet inte varför jag ställer så höga krav på mig själv att göra fint och bra. Det gör mig bara slut. Men det finns en som tackar mig: jag själv. I natt hade jag värk på flera ställen av kroppen, inte bara händerna. Ett knä protesterade, ryggen och en fot. Det är väl Gammeln i ett nötskal. I morse gjorde jag dessutom två skumma upptäckter: ett blåmärke på vänster underarm och ett blåmärke på höger armbåge. Jag vet inte att jag har skadat mig och när jag petar på märkena är de inte ömma. Det är bara… blåmärken.

 

Bitmoji Tofflan med katt

Jag och katterna stressade lite i morse.

Stressig morgon? Jag ska ju vara två mammor några dar och ge katterna mat och tömma deras pottor. I morse skulle jag dessutom väga mig och tvätta håret före frukost och promenad till jobbet. Jag har började bygga ett sopberg i hallen. Får ta lite i taget med början i kväll. Effektivast hade nog varit att jobba på Main Street, men jag tycker att det är viktigt att gå till jobbet och jobba därifrån när jag kan. Nästa vecka ska jag jobba på Main Street halva fredagen och vara ledig på eftermiddagen.

Bitmoji Tofflan med choklad

Svullat i påsk.

Vägningen ja… Det är lika bra jag börjar med det eländet. Efter allt svullande i påsk hade jag gått upp 400 gram. Men fettprocenten i kroppen hade minskat med över en procent och muskelmassan ökat med en procent. Bentätheten var samma som förra veckan. BMI hade ökat en tiondel och mängden vatten i kroppen en procent. Ja, det straffar sig att svulla, men samtidigt är det bra att fettprocenten har gått ner och muskelmassan ökat. Jag får ta nya tag.

Det regnade mot slutet av promenaden till jobbet. När jag kom fram var jag ensam på avdelningen bra länge. Sen droppade det in några enstaka arbetskamrater. Jag publicerade en notis och fick byta ursprungsbild på den eftersom den visade en visserligen gammal, men ändå, uniform från ett land som inte är så populärt.

Lite fredagsmood var det mest hela dan efter morgonstressen. Jag käkade lunch med Stora A och hade kunnat tänka mig ett glas vin till maten, men det går ju inte när en jobbar. Det är lingondricka i mitt glas.

Kycklingsouvlakilunch med Stora A

Fredagslunch med Stora A.


Efter jobbet passerade jag Main Street
för att ge katterna mat, byta jobbryggsäcken mot min privata och forsla delar av sopberget till soprummet. Sen gick jag och handlade nåt gott att tugga på. Jag hade mina matplaner, men vad som blev verklighet visar jag först i morrn.

Sopberg

Dagens sopberg.


Övriga planer för kvällen var jag lite tveksam till
eftersom jag hade sovit så dåligt, men… Jag genomförde dem. Äntligen är det ordning i de tre deckarhyllorna i Bokrummet! Det tog ungefär tre timmar och jag hade handledsstödet på den operade handen. Hur den känns i morrn vill jag inte tänka på. Nu ska jag i stället fira med gosaker och godricka.

Ordning i deckarhyllorna

Äntligen ordning i deckarhyllorna!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 14 april 2023: Stress och skumma upptäckter, men sen fredagsmood

 1. Trist med värk i kroppen 😦

  jag har precis börjat på en ny bok, den har du säkert i hyllan ”Offermakaren” av Viveca Sten, får se hur det slutar …

  Nu skall jag bege mig till köket för gomat och godricka till det !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är lite jobbigt, men med händerna ska jag få mer hjälp redan nästa vecka.

   Nä, den serien har jag inte läst, bara hennes Sandhamn-serie. 🤓

   Hoppas det blev nåt gott! Här serverade jag mig ost och kex med tillbehör. 👍🏻

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.