Skärtorsdagen 2023 del ett: Inga pinnar men ett ägg


 Kära dagbok…

Utsikt genom sovrumsfönstret 5 april 2023

Julkort? Nej, påskvy i Uppsala.

En vacker vinterbild här intill visar utsikten från sovrumsfönstret med domkyrkotornen i bakgrunden. Det skulle kunna vara ett julkort. Men det är en påskvy. Igår kom det snö igen, mest blask, dock. Det är vitt på sina håll och ganska slaskigt.

Skärtorsdagen är den första dagen i påsk. Sen blir det röda dagar och en afton. Långledigt för min del. Jag hade sett fram emot slappa dagar med mycket läsning och långpromenader i aprilsolen. Det blir inget med detta. Inte i år. När min mamma levde brukade jag åka till henne i påsk efter att pappa hade gått bort. Vi gick längs sjön och hade vi tur kunde vi samla ”pinnar” till ett påskris. Med tur menar jag att kommunen ibland hade beskurit träd och det låg högar med grenar och kvistar som ännu inte forslats bort på marken. Sen blev det spännande att se vad vi hade fått ihop när ”pinnarnas” knoppar slog ut. Här gör jag inget sånt. Det finns ingen sjö, inga ”pinnar” att plocka, ingen sol med mera. Men det finns snö och vinter. Och som tröst läste jag igår ut Motalaboken, den med fina bilder från anno dazumal.

Idag gjorde jag som många andra på mitt jobb – jobbade på distans. Eftersom jag inte behövde traska upp till jobbet satt jag vid jobbdatorn redan klockan sju. Det har inte varit nån ansträngande arbetsdag precis, men jag har haft en övervakare i form av herr Lucifer Katt.


Jag tog tidig lunch,
för på eftermiddagen, efter avslutad arbetsdag, skulle jag traska bort till Annas snälla mamma för 60-årsfirande. På menyn stod smörgåstårtorna som jag var med och forslade hem igår. Till lunch åt jag ett ägg som Anna hade kokat åt mig i morse. Hon kokade väl ett par åt sig själv till lunch och då slank detta tredje med. Ägget var snabbt ätet och jag tog resten av lunchen till att ta reda på gårdagens rena och torra tvätt samt stryka.

Kaffe och kokt ägg

Lunchägg.


Innan jag gick iväg provade jag skjortor
för jag ville vara lite finklädd. Sånt som tidigare satt trångt, glipade och framhävde valkar sitter nu löst och hänger på mig. Det är inte snyggt det heller. Som synes på bilderna är till och med pyjamasbyxorna för stora. Så… undras vilken av skjortorna det blir. Jag provade med en tischa under, vilket jag inte vill ha egentligen. Och skälet till att jag fotade mig själv i spegeln är att jag inte har nån kroppsuppfattning.


Jag kanske ska unna mig ett par nya skjortor
(fast när ska jag ha dem? Det är inte så ofta jag gör nåt som kräver finkläder). Om en vecka blir jag ensam några dar. Jag kanske ändå ska shoppa loss då, svida upp mig och gå ut och äta en brakmiddag – bara för att… fira mig och det som komma skall?

∼ ♦ ∼

Efter dagens 60-årsfirande ska vi eventuellt handla mat till påsken. Det kan bli Antikrundan i kväll, eller inte. Del två av skärtorsdagen kommer en annan dag.

To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.