Motala – en bild säger mer än 1000 ord


Ett inlägg om en Motalabok.Åke Svenssons bok Motala en bild säger mer än 1000 ordI oktober 2022 var jag på besök några dar hos vännerna FEM och Finske Pinnen i Motala. Innan jag åkte tillbaka till Uppsala gav de mig en bok som de råkade ha fått i dubbel upplaga. Jag fick Åke Svenssons bok Motala – en bild säger mer än 1000 ord. Nu har jag läst den och kikat på de fantastiska fotona.

Min pappa anlitade ofta Åke Svensson som fotograf under sin tid som journalist i Motala, framför allt. Därför var det extra roligt och inte så lite känslosamt att bläddra i boken. Åke Svensson har här sammanställt egna och äldre bilder av Motala samt skrivit korta texter om stan och dess historia. Boken innehåller över 200 bilder. Det är både lärorikt och nostalgiskt för mig. Tänk så fin stan har varit – och så… mindre fin den är nu, i vissa sammanhang. Utöver detta lär jag mig om svunna tiders klädkoder, industrierna i stan och framför allt lok. (Just lok har en koppling till min familj på pappas sida eftersom hans farfars far var ingenjör vid Motala verkstad under en period.) Då gör det lite mindre att boken är dåligt korrekturläst.

Toffelomdömet blir det högsta – från en Motalanörd (när Fan blir gammal blir h*n religiös…).

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.