Skärtorsdagen 2023 del två: Smörgåsar och smörgåstårtad


 Kära dagbok…

Ah, jag tog faktiskt mer än bara det kokta ägget till lunch på skärtorsdagen. Efter en fyra, fem timmars jobb dukade jag fram ägget, rostade två mackor och ställde fram en blåbärsqwarj. Vi skulle ju inte vara hos Annas snälla mamma förrän klockan 14.

Hemmalunch med rostat bröd ägg kvarg kaffe o boken Straffet

Hemmalunch.

Överdelen då? Ja, det blev ingen skjorta i mörkrött, vare sig en mörkrödsvartmelerad eller en rödrutig. Det blev den svindyra Fred Perry-skjortan jag köpte i London i juni 2022. Men det var lite vinter ute, så ovanpå den drog jag en tröja för att inte frysa under promenaden till Annas snälla mamma.

Selfie i Fred Perryskjortan skärtorsdag

Det blev den svindyra Fred Perry-skjortan från London.

Jag anlände samtidigt som norrmännen och farbror Bosse. Anna var redan på plats i soffan hos sin mamma eftersom hon gick direkt dit efter jobbet. En stund senare anslöt Annas syster och man. Jag lyckades emellertid bara fånga L och födelsedagsbarnet U samt Annas pappa (farbror Bosse) på bild. Det hade varit roligt att fota de tre syskona. (Annas snälla mamma träffar jag på påskdagen igen så då kan jag fota henne.) L och födelsedagsbarnet U hade kommit från Norge i tisdags för att fira påsk hos Annas pappa. Och Annas pappa, farbror Bosse, han är så himla rolig. Vi gnabbades grymt men hjärtligt vid bordet.

Inte behövde vi svälta hos Annas snälla mamma. Smörgåstårtan jag åt, den med lax och räkor, var jättegod. Till kaffet åt jag en toscakaka som var underbart söt. Lite senare bjöds vi på ost, kex och ripasso, men det glömde jag också fota.


På hemvägen stolpade vi in på ICA Heidan
för att handla lite mat till påskafton. Vi tog bara lätta saker, för de tyngre tänkte vi ta på långfredagen i Dramaten formerly known as Roland. Och så fick vi ett par rejäla bitar smörgåstårta med oss… När vi lämnade Annas snälla mamma trodde i alla fall jag att jag inte skulle orka äta nåt förrän frukost på långfredagen. Det var fel. Det blev en bit smörgåstårta och ett glas chardonnay innan läggdags…

Smörgåstårta och vitt vin på Main Street

Det blev en bit smörgåstårta och ett glas chardonnay som avrundning av skärtorsdagen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.