Onsdagen den 5 april 2023: Skval och brus


 Kära dagbok…

Fyrisån 5 april 2023

Skval och brus…

Tisdagskvällen avrundades med TV, faktiskt. Eller ja, TV4 Play. Vi hade tänkt se en serie på C-More, men av nån anledning funkade inte Annas abonnemang. Igår såg vi två avsnitt av Kapningen. Båda två förutsåg vi saker i handlingen. Annas efterforskningar visade att vi har läst boken serien är baserad på.

Jag tittar väldigt sällan på TV numera. Skval gör mig trött och det är mest skval, tycker jag. Det kan ju vara bra att ha tillgång till om man vill fly verkligheten eller sticka huvudet i sanden. Jag sticker näsan i en bok i stället. Dessutom har jag börjat ta tag i verkligheten också, med gott stöd, annars hade jag inte klarat av just verkligheten. Sorgen vill gärna sticka fram sitt fula tryne – ja just nu är sorg fult för mig – och det tar mycket energi att mota bort den samtidigt som jag ska hantera ”Situationen”. Men trots att jag understundom känner mig så… eländig har jag en styrka efter alla jävla… umbäranden. (Ja jag är säkert skadad av dem också, men de har gjort mig till en krigare.) Skval, skval och brus.

Opererade handen utan plåster

Den opererade handen gör ont och fingrar domnar. (Bilden är tagen för cirka fem veckor sen.)

I natt sov jag dåligt, bland annat för att jag hade ont i händerna och vissa fingrar. En del fingrar, dock inte samma som gjorde/gör ont, domnade också. Och nej. Jag har inte kontaktat handkirurgen, det är för mycket annat som pågår just nu. Jag orkar helt enkelt inte.

I morse var det fem minusgrader, men jag tog min lättviktsjacka med luva och en tröja över skjortan. Det räckte. Kände att jag inte ville ta den varma orange jackan eftersom det alltid är plusgrader när jag ska gå hem. När det var dags att dra var det visserligen plusgrader, men det snöade för fullt. Ja idag gick jag alltså till jobbet. Vi var en liten men tapper skara där. Av nån anledning klämde massor in sig i hörnet där jag står och jobbar. Inte helt optimalt eftersom det blir en del… skval då. Jag tog därför förmiddagsfika på egen hand. Eftermiddagsfikade gjorde jag tillsammans med snälla Å. Notera att hon åt kanelskivan, jag bananen!!! Ett annat gäng jobbade hemifrån. Andra var lediga. Ett av mina möten blev inställda, men jag hade en viktig avstämningslunch klockan 11 som jag inte ville missa. Det blev ett bra möte, vi har alltid mycket att att dryfta och utbyta. TIll lunch åt jag fisk. På salladsbordet fanns även sill! Jag slängde mig över den – och slängde i mig den innan jag hann att fota. Men å så gott det var!

 

Fabergeägg stort

Förra årets påskägg.

Till kvällen skulle det komma nederbörd i form av snö. Det kändes tidigt i luften. Och redan på eftermiddagen var det dags. Det började snöa försiktigt och stilla, sen fullkomligt vräkte det ner. Framåt kvällningen blev det mera som regn. Jag hade bråttom efter jobbet, för jag skulle åka med Annas snälla mamma och hämta förtäring till skärtorsdagen, men jag hann med ett ärende på apoteket. Jobbväskan lämnade jag på Main Street och så gav jag katterna mat. På skärtorsdagen ska vi till Annas snälla mamma för att fira en 60-åring och jag får vara med. Påskafton äter Annas söner påskmiddag hos oss och eventuellt Annas snälla mamma också. På påskdagen kan det bli födelsedagskaffe och -firande för Anna som jobbar kväll den dan hon fyller år. Det är i alla fall den information jag har fått. Det innebär att långfredagen får vikas till matinköp och förberedelser. Anna har redan köpt sillburkar och det står ansjovis till Janssons frestelse i kylen. Det vattnas i munnen. Sill och ägg och Jansson vill jag gärna ha samt en mörk öl och en liten snaps till. Sen är jag nöjd. Mitt påskägg köper jag själv i år, det har faktiskt jag bestämt. Det finns ingen anledning att nån annan köper till mig eller att jag köper till nån annan. Och inte behöver jag nåt ägg att lägga godiset i. Jag tror inte jag har nåt kvar av mina gamla. Eller… jag bryr mig inte. Mina föräldrar, som gav mig äggen, är ju döda. Förra året köpte jag var sitt Fabergéägg i metall (inte äkta vara förstås!) till mig och Anna. Det finns fortfarande godis kvar från dessa påskägg. Ytterligare ett skäl till att var och en köper sitt. Men mitt Fabergéägg kan jag ju lägga mitt godis i om jag skulle vilja det.

Förtäringen hämtades utan problem. Lådorna (två stycken) var tunga, men vi samarbetar fint, Annas snälla mamma och jag. Dessutom handlade vi lite annat också, för min del kaffe och hygienartiklar.

Hemkommen gjorde jag kaffe och mackor. Citrus hjälpte mig att äta leverpastej. Och efter det startade jag en maskin tvätt, trots allt. Torkställningen ställde jag i sovrummet.

∼ ♦ ∼

I morrn jobbar jag på distans, det vill säga på Main Street. Jag kanske  hinner stryka på lunchen, det är inte så mycket. Vi har sextimmarsdag så det känns lite onödigt att traska upp till jobbet när jag sen ska vara hos Annas snälla mamma klockan 14.

∼ ♦ ∼

Tro nu inte att jag är på nåt glättigt humör. Ångesten slog till redan på förmiddagen. Tur att en vän råkade höra av sig i samma veva. Det värmde en frusen. Jag behövde lite omtanke, inget skval eller brus. Men sen behövde vi jobba båda två och ångesten har verkligen bitit sig fast idag.

Frostiga löv på marken

En väns omtanke värmde en frusen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.