Tisdagen den 4 april 2023: Hål


 Kära dagbok…

Citrus gömmer sig under zebrafåtöljen

Jätterädd Citrus under Zebrafåtöljen.

Tisdag och idag var det bestämt att jag skulle jobba på distans, det vill säga från det som ska vara mitt hem. Det var inte bästa dan för det. Balkonggubbarna jobbade och det lät illa, ungar gapade och skrek utanför fönstret till Bokrummet, Citrus var jätterädd med mera med mera. Att hålla fokus på jobbet är svårt rent generellt, men i morrn ska jag vara på jobbet som vanligt för att sen på torsdag jobba på distans igen.

I morse såg det ut så här på balkongen: nermonterade glas på balkonggolvet och ett hål i balkongplåten.

 

Efter en stunds hallabalajs på balkongen sprang Citrus iväg till ett bättre gömställe. Och nu är balkongen utan räcke. Tur att dörren är plomberad så en inte råkar kliva ut i tomma intet om en går i sömnen eller nåt. Idag monterade gubbarna ner några metallskenor som höll glasen. Sen ska väl skiten fraktas bort nån gång också. Därefter väntar bilning. Det ser jag inte fram emot, jag är mycket orolig för katterna.

Inget räcke på balkongen

Inget räcke på balkongen.


När jag vaknade idag var två fingrar i den opererade handen
totalt bortdomnade. Utöver det har jag fortfarande problem med nervryckningar i höger ögonlock. I söndags fick jag också nervryckningar i höger överarm. Jag läste att det kunde bero på stress och trötthet. I natt har jag sovit, nästan tio timmar på raken. Det tog två minuter så somnade jag och jag behövde inte gråta mig trött till sömns igår. De hårda orden har sagts och stannat kvar inuti och nu råder avvaktande tystnad och tillfälligt vapenstillestånd medan det filas på strategier. Det hjälper inte att säga eller skriva att jag är så ledsen, så ledsen eller gråta. Jag är 60 år och borde veta bättre och hur lätt det är att rasera ett korthus. Det krävs agerande från min sida, inte känslor.

Mackor och qwarj vatten vid skrivbordet

Skrivbordslunch.

Eftersom jag var på Main Street denna tisdag kunde jag både köra en diskmaskin och plocka ur den, men tvätta gick inte för det finns ingen plats att hänga den blöta tvätten på. Känns inte bra att hänga underkläder i Salen, där det visserligen finns plats men där balkonggubbarna kan se in.

Jag tog en friskvårdspromenad i samband med ett ärende. Sen blev jag äntligen hungrig. Jag tog två mackor och päronqwarj som Anna hade köpt till mig. En skrivbordslunch, helt enkelt. Men jag mår fortfarande illa.

Arbetsdagen som sådan var ganska lugn. Jag hade ett möte och ägnade mig åt en del skriverier, mejl, klarspråksfrågor och korrekturläsning. Inget upphetsande eller inget utöver det vanliga. I morrn blev enhetsmötet inställt. Chefen mejlade ut kort information i stället.

∼ ♦ ∼

I kväll blev det kycklingpasta som Anna lagade och vi var tre vid bordet. I morrn äter jag på jobbet i samband med en avstämning med en kollega vid en annan avdelning. På kvällen ska jag åka med Annas snälla mamma och hämta förtäringen till skärtorsdagen.

Kycklingpasta med ost och grönsaker

Kycklingpasta med ost och grönsaker, en alldeles lagom portion för mig.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis ett citat ur boken jag läser just nu, den isländska deckaren Straffet. Det är så… på pricken. Inte ett hål bland orden.

Citat ur Straffet om hackordning

På pricken!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 4 april 2023: Hål

 1. uppsalaewa skriver:

  Trist med balkongrenoveringen. Vi har bitter erfarenhet av sådan. Att ha ”gubbar” springandes utanför fönstren är inte kul.
  Hur blir det med er inglasning? Ersätts den?
  Hur är det med dig? Du verkar deppig. Vad kan muntra upp? Jag lider med dig men ser inte vad jag kan göra.
  Kramar!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja 13 veckor känns inte kul med balkongrenovering, men det blir väl värst nu april när det ska bilas. Och värst för katterna, som inte kan komma undan. Jag har ju ett jobb att gå till. Alla balkonger ska glasas in.
   Tack för din omtanke och dina kramar. Jag kan förstås inte säga mer än det. Och att du ska fortsätta vara rädd om dig.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.