Tisdag kväll den 11 maj och onsdagen den 12 maj 2021: Skavsår i huvudet..?


 Kära dagbok…

Tisdagskvällen blev rätt tröttig. Jag var trött efter en ny arbetsdag, med nya möten och verktyg. Men det är en skön känsla, denna trötthet. Sen tror jag att tröttheten ger med sig lite från och med nästa vecka när det blir en hel arbetsvecka och jag kommer igång med mer ”riktigt arbete”. För idag, onsdag, är det veckans sista arbetsdag för mig. Jag har verkligen fått en soft början på nya jobbet! 

Fästmön var iväg efter jobbet igår och köpte middagsmat på Korgtassen. Det blev kolgrillad kyckling med olika röror och grönsaker för oss alla tre, bröd till Gymnasisten. Passade perfekt efter en varm dag! Anna och jag hjälptes åt med maten. Jag svängde ihop en sallad med grekisk touch minus rödlök.

Kolgrillad kyckling med sallad tzatziki o paprikaröra

Lätt tisdagsmiddag.

 

Chokladboll med strössel kaffe o boken Det ondas väsen

Jag firade chokladbollens dag med en smaskig boll från Butiken på hörnet a k a Triller mat och bröd.

Till kvällsfikat tog jag och Gymnasisten var sin chokladboll med strössel. Kakdagar ska firas i möjligaste mån. Nu var det så att jag fick köpa fyra bollar för priset av tre hos Butiken på hörnet. Därför ligger två bollar kvar i en påse i skafferiet. Anna var ståndaktig och höll sig till en fruktsallad.

Som vanligt läste jag en del på kvällen. Jag har nu avverkat halva den senast till svenska översatta Gamache-boken och meddelade min kollega J det per sms igår. H*n blev förstås eld och lågor, för jag vet att h*n gärna vill låna boken när jag är klar.

Vi såg också Maria Wern på TV och ikväll ser vi den andra delen av dessa två avsnitt som hänger ihop.

Tyvärr fick jag ett tråkigt sms om att sonen till en vän har fått corona. Det jävla covid-19-viruset drabbar såväl gamla som unga. Själv är jag nånstans mitt emellan, närmare gammal än ung. Jag måste försöka klara mig från viruset tills jag får mitt vaccin. Men nu när en lite grann börjar skymta slutet börjar det bli riktigt svårt…

∼ ♦ ∼

Sår i huvudet

Ett sår mitt på huvudet på grund av flitig användning av headset under möten?

Även onsdagen bjöd på vackert väder. Jag inledde dan med att uppdatera min LinkedIn-profil – och fick ganska omgående positiva reaktioner från mitt kontaktnät. Så glad jag blev! Därefter började jag rensa i mina bevakningar och notifieringar i olika system och verktyg som min ”gamla” avdelning använder. På så vis hoppas jag slippa en massa plinkande och plonkande och mejl. Det blev ett par avbrott under förmiddagen för att parkera om bilen på grund av garagestädningen. Idag hade jag bara ett enda möte och det var på förmiddagen. Tur det, för igår kväll upptäckte jag en liten knöl uppe på huvudet. Jag trodde att det var en finne, men när Anna lyckades fota det såg det mera ut som ett sår. Kan jag ha fått skavsår för att jag alltför flitigt har använt mitt headset under möten, tro? Men jag måste ju liksom ha på mig headsetet med mikrofon när vi Zoomar… Nåja, nu får ju huvudet – med tillhörande svål – vila i fyra dagar.

Det blev som sagt åter en solig och varm dag idag. I samband med att jag flyttade bilen andra gången tog jag en kafferastpromenad. Jag blev häcklad av sambon för att jag hade en snusnäsduk runt halsen. Den behövdes bara i skuggiga partier, luvatröjan likaså. Såna här dagar är verkligen underbara…

∼ ♦ ∼

I kväll äter vi lax. Gymnasisten åker till sin pappa igen några dar efter skolan idag. Jag har beställt Helgens Goda till Anna och mig till fredag. Temat är Frankrike och fisk och skaldjur. Vidare har jag sökt en tjänst internt, nåt jag känner mig tvungen att göra i det läge jag befinner mig. Samtidigt är det en intressant tjänst, ett jobb jag verkligen kan tänka mig. Och så har jag skrivit ner några frågor till bilverkstan och killen som ska gå igenom en del funktioner i bilen med mig. 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 11 maj och onsdagen den 12 maj 2021: Skavsår i huvudet..?

  1. Vilken fantastisk dag det blev 🙂 sommar liksom… jag satt några omgångar på balkongen på eftermiddagen och njöt.

    Min bil blev servad idag och fick inga anmärkningar alls, känns tryggt inför besiktning nästa vecka.

    Ha en skööön ledighet !

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.