Måndagen den 3 april 2023: Nu


 Kära dagbok…

Rött hjärta på kullerstenarSent igår kväll strålade det ut i vänsterarmen och det var ett hårt tryck på bröstet. Jag trodde att jag fick en hjärtinfarkt. Men det var mitt hjärta som brast. En gång till. Inte hade jag kunnat föreställa mig att mitt hjärta skulle lagas och gå sönder gång på gång på gång. Men det här var sista gången. 

Jag ville vara fin. Jag kände mig fin. Av dem jag mest önskade fick jag ingenting. Av dem jag behövde mest stöd och pepp fick jag tystnad. Ja jag är fåfäng. Men jag är inte ens värd att vara marken de trampar på. Ner i tystnaden, ner i skiten.

Nästa gång, snälla hjärta, brist så att du slutar slå.

∼ ♦ ∼

Böckerna Glaskroppar och Straffet

Bokbyte från en skruvad svensk thriller till en bok om en eriemördare på Island.

Det blev bokbyte igår. Jag bytte från en riktigt skruvad svensk thriller till en isländsk kriminalroman om en seriemördare. Inte mycket nytt på min front, med andra ord. Fiktionen behöver vara otäckare än verkligheten och det är inte mycket som slår det senare nu.

Utöver dessa tu väntar jag på två böcker för recension. Den ena är också en kriminalroman, den andra boken handlar om deckare och deckarförfattare.

Systemkrångel på jobbet i morse, men till sist fick jag ut det som skulle ut. Därefter blev jag nödd och tvungen att redigera.

Hemma var det full fart på balkongen. Först ett hål, sen två gubbar som monterade ner glasen med persienner.


Mitt i detta laxmiddag som Anna lagat.
Jag mådde illa, men behövde äta riktig mat för fil och macka får en inga krafter av.

Lax grönsaker med potatis o sås

Laxmiddag.

∼ ♦ ∼


Läser, skriver, jobbar, äter (försöker!), lever. Än så länge.
Och tackar för goda vänners varma och praktiska omtanke. Vad gjorde jag utan er?

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Måndagen den 3 april 2023: Nu

 1. Men oj, vilket inlägg…🥲Början av det iaf. KRAM❤️

  Gilla

 2. Mariha skriver:

  Det räcker nu. Du är värd så mycket bättre.
  Varje gång jag läser att du skriver om hur ditt hjärta går sönder på grund av hur andra inte värderar dig, fin som du är, blir jag så ledsen och tom. Att höra en människa uttrycka sådana ord gör ont fast en inte känner henne personligen, bara genom en blogg med bra recensioner och vardagssnack.

  Vi är nog många fler som inte känner dig personligen men som ser dina styrkor, och kanske svagheter också, men som framförallt uppskattar mycket du skriver här. Du är omtyckt av många läsare, bevisligen av åtminstone några vänner, författare och du ÄR bra. Du förtjänar att omge dig med andra som tycker det också – gör dig av med alla som får dig att må dåligt utan att reflektera över vad de gör. Är det kollegor får man skapa en emotionell distans bara för att få jobbet gjort, men inget mer. Vänner? Det finns bättre och nya. Blodsband? Blod är inte tjockare än vatten… Du förstår poängen. Du klarar dig bra utan sådana människor.

  Mår du akut dåligt så snälla ring sjukvården!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack för din kommentar, du okända Mariha. Jag förstår poängen (!) och uppskattar din omtanke. Blir glad att du läser mina texter och att du lämnade en hälsning (två kommentarer med samma innehåll, jag publicerar en). Just nu balanserar jag på slak lina och försöker hitta vägen framåt för mig. Bara att ha fått sova nästan tio timmar har gett mig lite kraft till den här tisdagen.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.