Glaskroppar


Ett inlägg om ytterligare en bok från mellandagsrean på pocketar tillika första delen i en thrillertrilogi.


Erik Axl Sunds bok GlaskropparYtterligare en bok från Bokus mellandagsrea på pocketböcker är utläst! Denna gång thrillern Glaskroppar av Erik Axl Sund, pseudonym för Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist. Boken är den första i trilogin Melankoli. Tidigare har jag läst deras trilogi om Victoria Bergman. Den var mycket bra och mina förväntningar var, som tidigare aviserats, höga.

Det är som en självmordsvåg drar fram genom Sverige. Unga människor i hela landet tar livet av sig. Och inte gör de det på några stillsamma sätt, snarare makabra. Men de har en sak gemensamt och det är dyrkan av bandet Hunger. Simon lever i en kåk på Söder i Stockholm och skriver och ordnar konserter. Kriminalkommissarie Jens Hurtig (nej, ingen släkting!) vikarierar och får i uppdrag att utreda självmorden. För alla de döda har kassettband i sin ägo, kassettband som tillhört en och samma person och det är skumt! Vilken anknytning har hon till ungdomarna?

Den här boken kom ut redan 2014. Omslaget hade länge fascinerat mig, även om jag väldigt sällan köper böcker – eller vin – på grund av utseendet på omslag eller etikett. Omslaget till boken är både annorlunda och otäckt. Det som finns innanför omslaget, mellan pärmarna, är också annorlunda och otäckt. Bitvis är det mest bara otäckt, för det mesta obegripligt. Det vimlar av karaktärer, men bara några blir mer kända för läsaren genom deras tankar och handlingar och andras tankar om dem. Alla bör de hänga ihop om det här är en bra bok och det gör de. Men det tar lite tid att förstå… motivet.

Detta är en riktigt skruvad historia och slutet – och mördaren… för det är en mördare – är oväntat. Jag har svårt att säga om jag tycker boken är bra eller inte, men den är så speciell att det ger ett högre omdöme. Den som mår dåligt psykiskt bör kanske inte läsa boken, dock.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Melankoli-trilogin:

  1. Glaskroppar (läs inlägget ovan!)
  2. Dockliv
  3. Otid

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.