Murder is Unique


Ett inlägg om en tryckt föreläsning.Elly Griffiths Adam Helmsföreläsning Murder is uniqueI september 2022 hade jag förmånen via jobbet att bevista en föreläsning av Elly Griffiths. Hon är, som den som känner mig vet, min brittiska favoritförfattare. Elly Griffiths, pseudonym för Domenica di Rosa, höll en Adam Helms-föreläsning i Universitetsaulan. Jag fick inte bara lyssna på, jag fick hälsa, prata med och fota henne också. Jag var starstruck! Under min sjukskrivning tidig vår 2023 trycktes föreläsningen. Häftet låg i mitt postfack på jobbet när jag kom åter i tjänst.

I föreläsningen – och häftet – berättar Elly Griffiths kort om sin pseudonym och sitt författarskap. En riktig deckarroman behöver ett mord, konstaterar hon bland annat. Titeln på föreläsningen, Murder i Unique, är för övrigt ett citat från W H Auden, du vet han med Dikten (Funeral Blues) i Fyra bröllop och en begravning.

Häftet är på 18 sidor, varav 14 består av Elly Griffiths föreläsning. Föreläsningen var intressant, att läsa den bekräftar att jag förstod det mesta. För mig som är Elly Griffiths-fan är detta en riktig guldklimp.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Film, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.