Första april 2023: Ställningar, shopping och godsaker – som en lördag ska vara


 Kära dagbok…

Fredagskvällen var inte riktigt slut med den tinade och micrade matlådan. När Fästmön kom hem från jobbet vid 20.30-tiden hade jag luftat en flaska Benanti Etna Rosso 2020 och ställt fram ostar. Vinet har jag druckit årgång 2018 och inte blivit impad av. Jag måste säga att 2020, som visserligen inte är nåt fylligt vin, var betydligt bättre.

∼ ♦ ∼

Lördagsmorgon med boken Glaskroppar och kaffe på sängen

Lördagsmorgon med en läskig bok och kaffe på sängen.

I morse vaknade jag runt 6.30 av Citrus hesa skrik. Bäbisarna var hungriga och jag steg upp och gav dem mat. Anna klev upp en stund efteråt för att göra sig redo för en arbetsdag. Jag gick tillbaka till sovrummet och slumrade ett tag till innan det var dags för läsning och kaffe på sängen.

Nån längre stund blev det inte. Idag skulle de ju fortsätta bygga upp ställningarna på huset eftersom de inte blev klara i veckan. Gubbarna hade fått tillåtelse att jobba mellan nio och 19 i helgen. De körde igång 8.30 i morse. Men inte störde det mig, jag var ändå vaken och hade planer för dan. Jag klev upp och åt en stadig frukost.

 

Lördagsfrukost

Stadig frukost.

Katterna är än så länge mest nyfikna på gubbarna och byggställningarna. Lucifer är som en liten pojke. Han skuttar från fönster till fönster och kollar vad de håller på med. Citrus är lite mer avvaktande, men ändå nyfiken. Och lite irriterad, skulle jag säga. Kolla tjockleken på svansen! Det ska byggas ställningar på två sidor av huset. Ingen av sidorna blev klar i veckan, men, som sagt, idag jobbade gubbarna och jag såg ingen karl som bara slöhängde och kollade mobilen. När jag kom hem var det nästan färdigt på vår balkongsida. Nästan.

 

Jag i spegeln i skjorta köpt till Annas 50årsdag

Lite nöjd (även om jag ser sammanbiten ut) att jag kunde knäppa alla knappar i skjortan.

Idag stod det shopping på min agenda. Vädret var soligt och härligt, först strax under nollan, sen blev det några plusgrader. Lite kyligt var det ändå i luften, så jag letade fram en långärmad skjorta i stället för en tischa för jag ville ha en lättviktsjacka och inte min varma orange jacka. Lite nöjd är jag nog, för den här skjortan köpte jag för sex år sen – och då kunde jag inte knäppa den. Jag fick ha den uppknäppt med en tischa under. Idag var det inga problem att knäppa alla knappar.

Först gick jag till Korgtassen för att köpa mat och dryck. Jag köpte kalkonfilé till lördagsmiddag och tänkte ha den färdig när Anna kom hem från jobbet trött och hungrig, kanske. På Systembolaget blev det tre flaskor rött (tre säkra kort) och fyra påsköl. Jag tycker att det är jätteskönt att inte ha några planer för påsken, bara skärtorsdagen, men ett ägg och en sillbit kanske en allt äter. Då är det gott med en mörk öl – och även en liten klar.

Det blev lite spring i trapporna med varuinpackning och sopor också innan nästan shoppingtur. Och den kan jag inte säga så mycket om här ifall somliga läser. Jag kan säga att den blev lyckad och hoppas att mitt gömställe inte upptäcks.

Hemkommen körde jag en maskin tvätt, fixade bilder, säkerhetskopierade bilder, påbörjade det här inlägget – och lagade min funktionshindrade påskkyckling som jag fick i ett annat liv av Anna.

Påskkyckling med lagad fot vid Slemlakortet

Påskkycklingen med funktionshinder är lagad och får luta sig mot Slemlan.


Belöningen blev sudoku och en riktig gofika,
inköpt hos Butiken på hörnet (notera att Trillers har ny webbplats!) Idag var jag verkligen värd den, tyckte jag.

Lördagsfika med sudoku hemma

Värd! Och ja. Jag kunde lösa sudokut!

∼ ♦ ∼

Och maten var så gott som klar när Anna kom hem. Det blev en riktig kalkonmiddag, ganska OK, faktiskt, om jag får säga det själv.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.