Tisdagen den 28 mars 2023: Snart är det påsk. Och balkongrenovering…


 Kära dagbok…

Alla pratar om vädret. Om snön. Om vintern, den envisa, den som återkommer när vi fått fina försmaker av vår. Jag tycker rätt synd om Fästmön som förgror en del växtlighet här hemma. Somligt har kommit upp bra mycket, men kan förstås inte planteras ut i snön och kylan. Trist…

Österplan kväll 27 mars 2023

Österplan utanför på balkongsidan igår kväll.


En sak som en kan göra och som är rätt OK att hålla på med
när det är kallt är att stryka. Det gjorde jag igår. Det blir en varm av samtidigt som gör nytta. Städa är också bra. Det blir det vanligtvis till helgen. Men på lördag har jag lite annat som måste göras också.

Och dagarna bara går. Nästa vecka är det påsk och då påbörjas våra balkongrenoveringar. På måndag och tisdag ska det resas byggställningar och balkongerna plomberas. Jag gissar att inglasningarna ska tas ur då också. Veckan därpå kan jag tänka mig att bilandet börjar. Det vet i 17 hur det blir för katterna då… Vi har liksom ingenstans att ge dem fristad. Jag föreslog ”mormor” igår. Visserligen är Annas snälla mamma väldigt snäll, men jag tror att hon har gränser. Dessutom har hon hjälpt oss så mycket tidigare. Nu får det vara bra.

När jag kom till jobbet i morse var jag ensam på avdelningen en god stund. Sen trillade det in två stockholmare, hör och häpna. Uppenbarligen gick vissa tåg. Ytterligare en stund senare trillade chefen in och några till, ytterligare stockholmare. Allt medan snön yrde utanför fönstret. I morse hade jag motvind och den var bitande. Annas Slottsträdgård är inte den enda trädgården som är begravd i snö. Det är även Barockträdgården som jag ser när jag vrider huvudet åt höger, från datorskärmen mot fönstret, på jobbet.

Barockträdgården 28 mars 2023 utsikt från jobbfönstret

Barockträdgården är begravd i snö.


Även idag blev det lättlunch.
Det funkar bra, jag klarar mig på yoghurt med müsli, macka och ett kokt ägg. Anna och jag har bestämt i förväg vilka dar vi äter tillsammans. Jag brukar handla lättare lunch i huset. Sen tar jag min påse och min bok på gång och försöker hitta nåt lugnt ställe där jag kan äta och läsa samtidigt. Boken var samma som igår, liksom menyn. I morrn blir det annat, då ska jag äta varm lunch.

Lättlunch på jobbet

Samma bok och meny som igår.


På eftermiddagen var det digital nätverksträff.
Den här gången ägnades de två timmarna åt en föreläsning om strategisk internkommunikation. Föreläsningen kördes utan avbrott, vilket var lite utmattande. Samtidigt var det en väldigt bra föreläsning och föreläsare, så det kändes inte som slöseri med tid. Därefter var det våningsmingel, men det orkade jag inte delta i, så jag gick hem. Då hade solen tittat fram en stund och snön hade nästan töat undan på sina ställen, minusgrader till trots. Det var skithalt på vissa ställen. I natt ska det bli riktigt kallt.

Anna lagade pankopanerad torsk med potatis och rödkålssallad. Mycket gott för oss båda hungriga. Jag bara dukade och tog hand om disken.

Pankopanerad torsk potatis rödkålssallad

Pankopanerad torsk med tillbehör. Gott för två hungriga.

∼ ♦ ∼

Idag var det så där att orken bara tog slut igen. Därför blir det nog inte mycket annat gjort än att läsa i kväll. Tröttheten som slår klorna i mig är så förbannat förlamande. Förra veckan blev jag pigg av simning. Jag har lagt in en timme friskvård på fredag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.