När kungen dör


Ett inlägg om min sista julklappsbok från 2022.Elina Backmans bok När kungen dörDen som spar hon har! Och att läsa den sista av mina julklappsböcker från förra året blev en spännande tripp till Finland. Jag fick Elina Backmans bok När kungen dör av vännen FEM. Det är den första delen i Saana Havas-serien och författaren är en ny bekantskap. TACK!

Journalisten Saana Havas från Helsingfors är på semester hos sin moster i byhålan Gustav Adolfs. Hon får då veta att en tonårsflicka mördades i byn 30 år tidigare. Saana börjar nysta i fallet, nåt som ingen i den idylliska byn uppskattar eftersom det river upp gamlas sår. Samtidigt utreder polisen Jan Leino i Helsingfors ett konstigt mord. Den mördade är brännmärkt med symboler. Det dröjer inte länge förrän nästa lik dyker upp. Jakten på en seriemördare börjar. Så träffas Saana och Jan. De upptäcker kopplingar mellan sina respektive utredningar. Och kopplar även samman sig med varandra…

Detta är en debutdeckare och snudd på en tegelsten. Kanske hade den vunnit något på att vara lite kortare. Men… språket flyter på bra och jag har inte svårt att komma in i berättelsen. Det vimlar inte heller av karaktärer som är onödiga och det gillar jag. Ett HBTQ-tema finns, vilket också ger plus. I storyn finns också relationsteman.

Är boken spännande då? Tja det är mer av en långsam deckare där ett kallt fall blandas med nya. Det är inget ovanligt grepp, men alla författare lyckas inte bra med det. Lyckas gör dock Elina Backman. Jag gillar den här boken och vill gärna läsa kommande delar.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Saana Havas-serien:

  1. När kungen dör (läs texten ovan!)
  2. När spåren försvinner
  3. Ennen kuin tulee pimeää

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.