Apans år


Ett inlägg om en liten självbiografisk bok.Patti Smiths bok Apans årYtterligare en bok i lådan med pocketböcker från Bokus mellandagsrea var rockstjärnan Patti Smiths lilla bok Apans år. Boken är en sorts självbiografi på strax under 200 sidor, lite lagom att läsa när en är sjuk.

Boken handlar om år 2016, i den kinesiska astrologin Apans år. Det var ett omtumlande år för mig med såväl glädjeämnen som sorg. För Patti Smith var det ett år av avsked till personer som stått henne när. Vännerna Sam Shepard och Sandy Pearlman kämpade mot sjukdom och död. De båda hade Patti Smith lärt känna när hon kom till New York i början av 1970-talet. För Patti Smith blir det här ett år med en turné och många resor, såväl inre som yttre. På årets sista dag fyller hon 70 år. I den här boken blandar hon tankar, minnen och drömmar från 2016.

Denna lilla pocketbok är verkligen en blandning av prosa och lyrik. Ibland är jag inte heller säker på om jag läser om författarens drömmar eller hennes verklighet. Men det jag förstår är hur tufft det här året, 2016, var för henne med de goda vännernas sjukdom och död. Plötsligt går det upp för henne att nästan alla hennes nära och kära är döda. Och själv fyller hon 70 och kommer närmare döden hon med. Detta är ingen enkel bok.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.