Lördagen den 4 februari 2023: Mest läsning och tuggning på nåt gott


 Kära dagbok…

Solen sjunker bakom ett hus

Solen sjunker bakom ett av de höga husen här i närheten.

Lördagen var kall, men också solig. Tyvärr kände jag inte för att ta nån promenad annat än för att handla och senare slinka ner till Butiken på hörnet. Solen sjunker så snabbt här i stan, för många av husen är höga. Nåja, det är en dag i morrn också.

Jag tvättade ingen mer maskin än den jag körde på förmiddagen. I stället gick jag en sväng med dammsugaren. Det är mycket som syns när solen skiner…

Sen blev det läsning, läsning och läsning. Enda avbrottet var en go-fika på eftermiddagen. Det är liksom ett måste att fika extra gott på lördagar. Fästmön försökte äta lite och dricka lite kaffe hon också, men hon tog det väldigt försiktigt.

∼ ♦ ∼

Till middag åt vi libapizza med rökt kalkon, tomater, oliver och rödlök från Slottsträdgården min sann. Mycket gott.

Libapizza

Libapizza till lördagsmiddag, i kväll med rökt kalkon, bland annat.


Nu väntar mer läsning och lite senare kanske nåt ytterligare gott att tugga på
och gissningsvis TV-tittande. Melloeländet (med småbarn, gamla tanter och jag vet inte vad) kör igång i kväll och även om det var länge sen jag tappade intresset för det, vill min sambo titta. Jag sitter väl bredvid, typ, och lyssnar i alla fall. Och tuggar på nåt gott. Det kan kompensera eländet.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis dagens shelfie. Även denna bild är en detalj ur våra hyllor med svensk skönlitteratur.

Dagens shelfie 4 feb 2023

Dagens shelfie är även den en detalj ur våra hyllor med svensk skönlitteratur.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, HBTQ, Mat, Media, Musik, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.