Lördag kväll den 4 februari och söndagen den 5 februari 2023: Godis är… gott


 Kära dagbok…

Med gott att läsa, äta och dricka står även jag tu att sitta med framför TV:n under en mellodeltävling. Men jag kan ärligt säga att jag inte minns låtarna direkt. Däremot vet jag vilka som gick vidare, Jon Henrik Fjällgren och Tone Sekelius. Kanske är bra, vad vet jag. Gott var det i alla fall med ostar, lite choklad, ett glas rött (trots restriktion; separat inlägg kommer!) från Fästmöns vinställ och en bra bok.

Lördagsgodis ostar kex vin och boken Murder at the bookstore

Lördagsgodis.


Och så avslutade vi kvällen med sista delen av Sherwood.
Spännande in i det sista!

∼ ♦ ∼

Söndagsmorgon med boken Murder at the bookstore och kaffe på sängen

Söndagsstart.

I natt fick vi sova hyfsat båda två. Jag vaknade strax före klockan nio och kände mig ändå trött. Men jag fixade kaffe och så blev det sedvanlig söndagsstart. Anna mådde bättre idag och kunde dricka kaffe hon också. I morrn går hon och jobbar, medan jag jobbar hemifrån den kommande veckan, som är veckan före operationen av första handen. Ja, jag börjar bli nervös nu, samtidigt som jag har ont och välkomnar att få hjälp och mindre ont och besvärligt.

Det blev en rejäl söndagsfrukost med kokt ägg, fil och macka med paprika på (Anna, förstås). Somliga var väldigt sugna på en smaskbit…


Medan jag duschade stoppade Anna ner de sista golvplattorna
i sista säcken samt tömde kattpottorna. Så skönt att hon orkade göra det, för mina händer är inte så samarbetsvilliga nu.

Jag tog i stället sopor och åkte sen iväg för att lufta bilen och handla. Det blev en tur ut i spenaten på snöiga vägar, för nu är det vinter här igen. När det gäller handlingen hamnade jag på Nya Tokerian, det vill säga Willys på Björkgatan. Bra pris på kaffe var det där, till exempel. Två kassar kom jag hem med, den ena lättare packad än den andra för att högerhanden skulle palla att bära från bilen in till hissen.

Två matkassar från Willys

Söndagsshopping från Willys.

 

Till eftermiddagskaffet tog jag två mackor av Annas bananbröd med ost på. Brödet innehåller varken fett eller socker, men är gott ändå. Kände mig så nyttig eftersom vi dessutom skulle äta libapizza till middag i kväll igen, dock med quattro formaggi, fyra ostar. Fast egentligen blev det cinque formaggi eftersom gorgonzolan var kombinerad med mascarpone i asken.

Därefter kollapsade det nyttiga helt. Visserligen gick vi ut och rörde på oss, men promenaden gick till Korgtassen och dess lösgodisburkar. Var sin liten påse följde med hem. Somliga åt ju inte så mycket lördagsgodis, liksom… Ehum… Och godis är ju… gott.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis veckans sista shelfie. Här en detalj ur vår hylla med skandinaviska deckare, främst norska krimi, men även danska.

Shelfie norska krimi och danska

Norsk krimi – och dansk – i veckans sista shelfie.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag kväll den 4 februari och söndagen den 5 februari 2023: Godis är… gott

 1. Nedräkning mot operation nu alltså, det blir bra när det är gjort, men det är väl aldrig så att man ser fram emot själva ingreppet.
  Här stod Mello på, men så väldigt underhållande var det inte, men tyckte väl ändå att det var rätt låtar som gick till finalen 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jepp, en vecka kvar nu. Jag jobbar hemifrån för att inte bli smittad av förkylningsvirus och sånt på jobbet.
   Nej, det var länge sen jag tyckte att det var bra låtar, tyvärr… Känns mest som om det är artistbroilers eller gamlingar på scenen.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.