Fredag kväll den 3 februari och lördag förmiddag den 4 februari 2023: Konst och bröd och bröd och… böcker


 Kära dagbok…

Stina Wollter och Anna

Stina Konstnär och Anna Fästmö.

Efter jobbet strålade vi samman  för att gå på utställning hos Uppsala konstnärsklubb.

Det var fina verk, annorlunda, som Stina Wollter visade. Konstnären själv var på plats och jag fick ta en bild på henne tillsammans med en något motvillig Fästmö. Den här gången vi såg en Stina-utställning var det jag som handlade. Och inte ett konstverk utan ett annat verk av Stina och Erik Hemmingsson, Kriget mot kroppen. Ja, en bok, förvånansvärt nog.

Jag hade bokat bord på Ll’Amice klockan 18. Inte vet jag hur det uttalas, riktigt. Det finns två förslag, enligt mig:

Lamiiitje

eller

La Miss?

Fundera över dem! Mer om maten senare i inlägget.

Hur som helst, klockan var inte slagen 18 när vi lämnade utställningen, så vi stannade till på Tegel och tog en drink medan vi kikade lite på den nyinköpta boken.


Tio steg runt hörnet och vi var framme vid restaurangen.
Vi fick ett bord som var kladdigt och smuligt, men det åtgärdades snabbt efter att jag påpekat detta. Men när vi fick in grannbordets mat kändes det lite… B. Vi åt trerättersmiddag och jag kan säga att det blev mycket bröd. Bröd till fördrinken, bröd till förrätt. Pastan med pesto jag tog till huvudrätt var god, men då var jag så mätt att jag bad att få maten med i en låda. En dubbel espresso och lite tiramisu slank ner efter en stund. Sammantaget omdöme om middagen: rörig och lite tramsig service (vem vill veta att ”Chefen” inte vet vad en trasa är?) , mycket bröd, desserten var bäst. Och så var det nära hem.

Vi avslutade fredagskvällen med att se två avsnitt av Sherwood. Jag passade på att bläddra lite i boken jag hade köpt. Fin signering av författaren/konstnären!

∼ ♦ ∼

Boken Murder at the bookstore och kaffe på sängen

Lördagsstart.

Tyvärr blev Anna dålig under natten. Det blev separata sovrum igen och idag är hon hemma från jobbet. Jag vaknade tidigt, men lyckades somna om. Vid niotiden blev det läsning och kaffe på sängen medan första maskinen tvätt gick runt. Nu blir det dusch, frukost och handling, för nåt ska vi väl äta i dag också. Jag har skitont i högertummen idag, men det beror nog på kylan. Annars är det en solig dag så det kan bli en längre promenad senare än till Korgtassen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.