Torsdag kväll den 2 februari och fredagen den 3 februari 2023: Rörelse för kropp och hjärna


 Kära dagbok…

Det var skönt att mest ta det lugnt på torsdagskvällen. Jag inser hur jävla stressad jag har varit – och delvis fortfarande är – för allt möjligt både på jobbet och i privatlivet. När jag sen sätter mig ner och när jag kan koppla av mår jag bättre. För tillfället funderar jag bland annat över att jag måste orka röra på mig, både nästa vecka när jag jobbar hemifrån, och veckorna därefter när min hand är opererad. Det enda jag kan göra inledningsvis är att promenera. Ingen simning på bra länge, tyvärr, på grund av infektionsrisken före och efter operationen. Stygnen ska sitta i två veckor och handleden/såret måste skyddas från väta. Hur ska det bli med min dagliga dusch? Värdsliga problem.

Böckerna Sju sorters människor du träffar på i en bokhandel och Murder at the bookstore

Bokbyte från en bok om olika typer i en bokhandel till en bok om ett mord i en bokhandel.

Min hjärna försöker jag motionera med läsning. Igår blev det bokbyte igen, från en bok om olika typer som besöker en bokhandel till en bok om ett mord i en bokhandel. Jaa, som läsare får en vara med om en hel del. Boken jag läste ut var en julklapp från J och boken jag ska läsa nu köpte jag i lördags.

Jag satt alltså rätt stilla igår, för vid 20-tiden såg jag Antikrundan från Eskilstuna och amatörvärderade från fåtöljen. Tänk att jag fick två stjärnor på diplomet den här gången också! Och som alltid är det både roligt och lärorikt – och jag tävlar inte med nån, jag bara lär mig.

Diplom Antikkunnig i Eskilstuna 2 feb 2023

Antikkunnig i Eskilstuna gav mig två stjärnor på diplomet.

∼ ♦ ∼

I natt var katterna, främst Lucifer, jobbiga igen. Som de två senaste nätterna krafsas det på sovrumsdörren och pips utanför. Jag fick kliva upp klockan två i natt, lotsa katten ut i köket och visa honom matskålen – där det fanns mat kvar! Klockan fem var det dags igen och det var lite mer än en timme innan jag skulle kliva upp. I morse lyckades jag dessvärre somna till igen. Hårt. Det var skitsvårt att vakna sen.

Morgonen var jättekall. Vi har fått riktig vinter igen, med vitt på marken och elva grader kallt. Jorå, det är vackert och soligt, men i kallaste laget för mig.

Nya Filmstaden tar form 3 feb 2023

En ny byggnad tar allt mer form.

På min väg till jobbet, jag ändrade ju rutt nu i vinter, passerar jag bygget av nya Filmstaden. Det är en stor glasbyggnad som smälls upp ganska centralt. Det kan en ju ha synpunkter på. Jag är glad, för den ger ett visst löfte om tryggad framtid för vår Biografmaskinist. Men jag gillar även byggnaden som sådan, dess arkitektur. I London är man riktigt bra på att blanda modern arkitektur med äldre byggnader. I Uppsala är man… inte lika bra. Med Filmstaden tycker jag att man är bra.

Morgonljuset var fantastiskt och jag smög in i ett chefsrum och tog en bild genom fönstret. Uppsala slotts södra torn var solbelyst och det var så otroligt vackert.

Uppsala slott solbelyst södra torn

Vilket ljus…


Arbetsdagen löpte på
. Jag och Stora A tog en sista lunch på ett tag. Det blev en del jobbsnack, ja, över kycklingtallriken. Jag jobbade också rent praktiskt, läste bland annat korrektur, besvarade mejl och hanterade inkomna frågor.

Kycklingtallrik lunch

Jobbsnack med Stora A över kycklingtallriken.

∼ ♦ ∼

Efter jobbet idag går Fästmön och på utställning och därefter har jag bokat bord för oss två på Ll’Amice för en tidig middag. Anna jobbar i helgen. Jag har några saker jag behöver fixa hemma, bland annat tvätta. Vidare ska jag boka in några tider framöver och handla en del förnödenheter, bland annat på apoteket. Mer om framför allt utställningen och middagen kommer i morgon, för jag tidsinställer publiceringen av det här inlägget. Dessutom hoppar jag över dagens shelfie idag.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan Bravo

Lite bravo till mig ändå med tanke på viktnedgången.

Vägning hoppar jag inte över den här veckan och inte heller nästa. Veckan därpå kan det bli ett hopp eftersom jag ska vara konvalescent på annan ort hos mina goda vänner på Workshop Road. Idag visade vågen en viktnedgång på över ett kilo. Dessvärre har muskelmassan också minskat med nästan två procent medan kroppsfettet har ökat ungefär lika mycket. Jag har ju inte simmat den här veckan! Bentätheten hade minskat med en tiondel och BMI med tre tiondelar. Mängden vatten i kroppen hade minskat två tiondelar. Jag har satt ett viktmål i appen till våg nu när jag har laddat ner appen. Det är ett realistiskt mål, för mager lär jag aldrig bli. Men lite bravo till mig ändå – jag har ju trots allt gått ner i vikt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.