Tisdag kväll den 31 januari och den första (ons)dagen i februari 2023: Ont i huvet…


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan får en smäll

Ont i huvet också.

Ont i huvet… Också. Det hade jag på tisdagskvällen. Och inför operationen är bland annat en restriktion att inte knapra Ipren åtta veckor innan. Så jag tog en Alvedon. Det hjälpte inte. Huvudvärken låg och molade. Kände av den redan när jag gick från jobbet. Antagligen var det att det uppstod en viss… spänning innan jag skulle gå hem. Jag har extra svårt att klara sånt just nu. Sen blev jag irriterad för att jag skulle försöka bidra till balkongtömningen och inte låta Fästmön göra precis allt. Men då gick det jävla bordet inte in i dörrhålet till vindsförrådet. Jag fick hämta upp Anna, som i sin tur fick bära ner bordet igen. Det är inte så tungt men otympligt. Och mina jävla händer funkar inte så bra just nu.

Huvudvärken gjorde att jag hade svårt att läsa också, så boken blev inte utläst som tänkt under kvällen. Men jag gjorde i alla fall klart inlägget om januari månads lästa böcker och ställde det för publicering i morse. Jag klarade av att köra en maskin 30-graders-tvätt, Annas kläder och ett par av mina strumpor, och hänga den. Alltid något.

Och så kom jag ihåg att nätshoppa linser igår. De är visst redan på väg och fakturan har jag lagt in för betalning. På min att göra-lista före operationen återstår nu att boka bilservice och bilbesiktning.

∼ ♦ ∼

Domtrappan och Skytteanska valvet

I morse vred jag mobilkameran lite jämfört med igår.

I natt nån gång bytte min sambo kupé till Pojkrummet. Kanske snarkade jag, kanske var det andra skäl. När Citrus var hungrig i morse var det till mig och sovrumsdörren hon kom vid femtiden och krafsade. Sen hade jag svårt att somna om.

Det hade snöat lite i morse och det var tre minusgrader. Det låg ingen snö på marken och det var inte halt att gå, så gympadojorna gick finfint att använda. I morse vred jag mobilkameran lite efter Gamla torget vid Fyrisån mot trappan upp till Domkyrkan och Skytteanska valvet.

Av dagens ursprungliga enda korta möte på jobbet blev det ett par till, bland annat ett längre på eftermiddagen. Det blir sista gången på ett tag som jag deltar i det, så det ville jag göra. Mellan mötena åt jag lättlunch, för det finns gott om lagad mat i kylen, tack vare min sambo och Lina. Och så blev det bokbyte på lunchen, från boken med den tråkiga titeln (boken var såå bra!) till en bok med en lååång titel (tillika den åttonde julklappsboken från 2022).


I kväll är Tisslingarna och jag ensamma hemma.
De har fått biff. Från källaren hämtade jag upp en låda kattmat. Jag själv har ätit räkpasta som Anna lagade i måndags.

Räkpasta o boken Sju sorters människor du träffar på i en bokhandel

Räkpasta till levande ljus och Sju sorters människor.


Jag har tvättat och packat ner golvplattor
i en säck och två påsar. De flesta av plattorna rev Anna loss under dan idag, men jag rev lite jag också. Säcken och påsarna står nu på vinden. Vi har en säck kvar – och ett antal plattor ytterligare att ta bort…


Annars händer inget särskilt.
Kanske ska jag vårda mitt onda huvud och bara försöka slappna av resten av kvällen. Mina arbetskamrater är på AW och det är tråkigt att inte kunna hänga med. I morrn har jag dock en sista lunchdejt med en före detta arbetskamrat/numera vän. Det väger upp.

∼ ♦ ∼

Dagens shelfie visar en detalj ur vår hylla med brittiska spänningsromaner.

Dagens shelfie 1 feb 2023

Den första dagen i februari 2023 får du se en detalj ur vår bokhylla med brittiska spänningsromaner.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.