Onsdag kväll den 1 februari och torsdagen den 2 februari 2023: Länge sen vi berättade allt, men hur går det med alla renoveringar???


 Kära dagbok…

Jag fick väldigt ont i händerna efter att ha burit säck och kassar med golvplattor upp på vinden igår kväll. Det är bara att konstatera att det inte var bra för mig. Men jag får dåligt samvete när jag måste lämna allt till Fästmön. Jag vet att hon har det stressigt på sitt jobb och sen är det väl annat också som jag inte vet om heller. Det var länge sen vi berättade allt för varandra. Ibland behöver det vara så att ens partner inte måste veta just ”allt”.

Bitmoji Tofflan med katt

Jag läser en annorlunda bok och Citrus, inte helt porträttlik, gillar att ligga i Annas fåtölj när jag läser.

En liten stunds läsning i min bok på gång blev det på kvällen. Tisslingarna och jag var ensamma och de låg mest och sov. Citrus kom ut och höll mig sällskap i Salen när jag slog ner röven i fåtöljen för att läsa. Boken är en julklappsbok som stod ett bra tag på min inköpslista innan tomten kom med den från Jerry. Även det här är en annorlunda bok. Det känns som att jag läser en riktigt bra blandning just nu och inte bara spännings- och kriminalromaner.


Anna
kom hem sent och jag var på väg att lägga mig.
Att vi har så olika arbetstider är ett av skälen till att vi inte berättar saker för varandra. Det hinns inte med eller glöms bort. Jag brukar sms:a när jag kommer på nåt. Ringer Anna gör jag sällan för hon svarar nästan aldrig i mobilen. Men vi hann i alla fall avhandla att jag missat en kattspya på morgonen och att Annas nya tatuering kliade vansinnigt mycket natten till igår, vilket var skälet till att hon sov i Pojkrummet – inte att jag snarkade.

∼ ♦ ∼

Det blev vinter igen igår kväll. Appen sa inget om snö, men det både snöade och blev kallt. I morse var det en fem, sex minusgrader och vitt på marken. Jag fick ta min nya jacka och vinterbootsen. Tydligen ska det vara kallt några dar framöver. Hoppas bara att det inte kommer mer snö.

Renovering av Stora torget 2 feb 2023

Stora Torget renoveras igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte.

Jag undrar hur det går med alla renoveringar nu när vädret är så fram och tillbaka. Stora torget i Uppsala är ett skämt, jag vet inte för vilken gång i ordningen det rivs upp och läggs nytt underlag. Som skattebetalare kan jag inte bli annat än riktigt jävla sur över detta. Jag noterade också att en del av Drottninggatan, som kommunalpolitikerna löjligt nog benämner Paradgatan, ska rivas upp nästa vecka. Vad som ska göras där är oklart, men framkomligheten är mycket begränsad, enligt en skylt. Tur att jag ska jobba hemifrån, dårå.


I
barockträdgården, som jag ser genom jobbfönstret, pågår renovering av växtlighet. En del barrträd ska bytas ut, till exempel. Och hemmavid väntar alltså renovering av våra balkonger i vår. Inte helt till vår och katternas belåtenhet. Snart ska det upp byggnadsställningar, bland annat utanför vårt sovrum. Jättekul att ha en massa karlar som klättrar omkring där – NOT! Vi förlorar persiennerna som vi kostade på att sätta in för ett par, tre år sen och katterna kan inte vara där ute på balkongen under de månader renoveringen pågår. Fast det vet de förstås inte än.

Vinter igen i barockträdgården

I barockträdgården ska bland annat vissa barrträd bytas ut.

 

Trattkantarellsoppa och en kamrat som äter wok

Trattkantarellsoppa till lunch idag igen – men en annan arbetskamrat var med den här gången.

Som det är nu känns det som om jag avslutar en del och bara tar små och korta arbetsuppgifter. Nästa vecka jobbar jag hemifrån och då är det ett antal möten och en utbildning via Zoom. Alldeles lagom. På förmiddagen blev det också en trevlig fika och pratstund med en arbetskamrats gäst från Barcelona. Min arbetskamrats pappa och min farfar samt min arbetskamrats mamma och jag har vissa… kopplingar i det förflutna. Det är en sån liten värld!

Jag hade också en mysig lunch med en arbetskamrat på en annan avdelning idag. Vi gick till mitt nya favoritlunchställe, för där vet jag att det är lugnt. Extra roligt var det idag att inte ha ont i ryggen, som sist vi sågs, men framför allt att det riktigt lyser om kamraten.

I kväll ska jag inte göra nåt på balkongen. Det enda jag har gjort sen jag kom hem är att tömma diskmaskinen på ren disk och ta hand om gårdagens tvätt. Tvättar mer gör jag i helgen. I stället ska jag läsa och ägna mig åt att amatörvärdera föremålen i Antikrundan.

Anna har lagat god mat till sig och till mig. I kylen stod maten – pasta med tomat- och cashewsås –  i burkar på hög inklusive färska grönsaker (bild kom per sms när jag var på jobbet). Så kom ytterligare en bild på hur den ska läggas upp. Älskar när hon gör detta!!! Kvällsmaten gav bra energi inför värderingen från fåtöljen. (De två första bilderna har Anna tagit.) Maten kommer från Linas matkasse.

∼ ♦ ∼

Av den här veckan återstår nu bara en arbetsdag. I morrn är det fredag och vägning på morgonen. Sen ska Anna och jag stråla samma samman efter mitt jobb och se Stina Wollters utställning hos Uppsala konstnärsklubb vid Walmstedtska gården på Sysslomansgatan. Efter utställningen har jag lovat att bjuda på middag på lokal nånstans.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis dagens shelfie, som vanligt. Idag blir det en detalj, typ tre hyllplan, av vår svenska skönlitteratur.

Dagens shelfie 2 feb 2023 svensk skönlitteratur

Dagens shelfie visar tre hyllplan med svensk skönlitteratur.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 1 februari och torsdagen den 2 februari 2023: Länge sen vi berättade allt, men hur går det med alla renoveringar???

 1. Ja det är inte roligt att ha hantverkare i och runt hemmet, det blir säkert bra när det är klart, men vägen dit är alltid lite jobbig.

  Ser gott ut där på alla tallrikar 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Lite knepigt när man ska jobba och ha onlinemöten och det springer omkring folk i hemmet. Men det jobbigaste är ju att katterna inte gillar främlingar. Och hantverkarna får inte öppna hur som helst på balkongen heller för katternas skull. Tur att Anna är ledig och jag jobbar hemifrån på tisdag!

   Maten har varit jättegod den här veckan.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.