Fredag kväll den 20 januari och lördagen den 21 januari 2023: Från osynlig till toppen


 Kära dagbok…

Det blev lite fredagsmys trots allt igår. Men jag dammsög först. Tvätta struntade jag i, jag tänker att det hinns med i morrn, kanske. Klockan tickade på ganska bra och det blev ändå sent innan jag kunde sätta mig ner och ta helg. Läste min läskiga bok på gång en stund och bara fanns till. När Fästmön kom hem från jobbet blev det ostassiett med kex och hennes äpple- och ingefärsmarmelad. Och ja. Vi tog var sitt glas rött. Jag har vissa alkoholrestriktioner inför operationen, så jag tänker inte hälla i mig massor, men ett glas på fredagskvällen unnade jag mig. Min handled läker nog ändå. Gör den inte det är det väl nån mening med det också.

Den osynlige vännen 2 ostassiett marmelad vin

Fredagsmys med läskig bok, smakrika ostar, Annas marmelad och ett glas rött.

 ∼ ♦ ∼

Boken Den osynlige vännen del två o kaffe i muggen Det osynliga barnet

Lördagsstart med osynlig vän och dito barn.

I morse sov jag lite oroligt, men ända till klockan sju. Då gick jag upp på toa, kollade till katterna och återvände till sängen. Slumrade nån trekvart innan det var dags för läsning och kaffe på sängen. Medan kaffet bryggdes tömde jag kattpottorna på skit och fyllde på ny sand. Det senare var lite svårt, men jag fick i en del i alla fall. 

Fram till 9.30 låg jag nog och läste om en osynlig vän och drack kaffe i en mugg med ett osynligt barn på innan jag klev upp för gott den här lördagen.

Katterna låg mest och slöade på lite olika platser. De har ju sina favoritställen. När gick upp första gången låg Lucifer på leopardfilten i nya Bokrummet och Citrus i en av Bruno Mathsson-fåtöljerna. När jag klev upp för att inte återvända till sovrummet förrän i afton låg Lucifer i fönstret och Citrus på den ihoprullade madrassen från i julas.

Jag torkade av i badrummet, vilket behövdes. Handdukar hade jag bytt redan igår. Idag bytte jag handdukar i köket också. Sen samlade jag ihop ett sopberg som jag släpade ner till soprummet i källaren och det i garaget efter frukost och dusch. Det var tungt som attan, men jag fick med mig allt jag hade tänkt.

Soppåsar i hissen

Sopberget insläpat i hissen.


Annas snälla mamma
fick ett samtal från mig.
Vi ska bara eventuellt ses i morgon, för hon kan tänkas bli bortbjuden på lunch och då blir det lite mycket. Jag måste i vart fall åka och köpa två stora lådor kattmat. Vi skulle höras igen, så får vi se hur det blir.

Jag tyckte att jag var så duktig igår och kom ihåg allt jag skulle handla, men se två saker till kvällens middag hade jag glömt. Det blev till att klä på sig ytterkläderna och halka ner på stan. När jag ändå var nere passade jag på att köpa tvål till köket och lotion till mig på Rituals och deo på Normal. Sen blev det ett besök på Butiken på hörnet innan jag gick upp till katterna på Main Street. Och nu är det dags för lördagsfika, även denna lördag på Main Street, men ensam. Jag behöver ladda för matlagningen i kväll. Med en russintopp blir jag toppen vid spisen senare!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.