Lördag kväll den 21 januari och söndagen den 22 januari 2023: Berörd, illa berörd, rörd


 Kära dagbok…

Kalkon klyftpotatis

Kalkonmiddag trots rökutveckling och tappade redskap.

Lite rökutveckling till trots blev kalkonmiddagen ätlig. Jag tappade också redskap inne i ugnen, men fick ut dem snabbt. Om jag var dålig på matlagning tidigare är jag usel nu med mina risiga händer som bara vill släppa greppet om saker, främst små saker. Nåja, maten kom på bordet och i glasen blev det en skvätt rött

Kvällskaffe blev det i Salen och lite senare även några bitar ost och kex. Vi såg först Stjärnorna på Slottet på TV. Det var Jon Henrik Fjällgrens dag och fy 17, jag blev väldigt berörd när han berättade om hur mobbad han blivit sen han var barn. Efter det såg vi del tre av Händelser vid vatten på SvT Play. Då blev jag också väldigt berörd, men mer illa berörd än… rörd. Nej, jag har väldigt svårt för den här TV-serien, jag tycker att den är fruktansvärt obehaglig.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag tidigt bara för att jag var ledig. Jag låg och ältade att vi måste tömma balkongen, för den 7 februari kommer gubbar och ska ta mått inför renoveringen av hela husets balkonger. Även om jag visste att de skulle ske nu i vår känns det jobbigt, mest för att jag har ont och ska opereras. Förhoppningsvis påbörjas dock inte arbetet förrän i mars. Men ändå. Det blir Fästmön som får göra det mesta av röjandet, mina händer är inte så samarbetsvilliga för tillfället.

Röda digitalsiffror visar 5 55

NEJ! Jag vill sova när jag är ledig!

 

Läsning av Den osynlige vännen del 2 o kaffe på sängen

Söndagsmorgonsstart.

Efter ett kort besök uppe gick jag och la mig igen och kunde faktiskt somna om. Klockan var runt åtta när jag vaknade. Då blev det sedvanlig start på en ledig dag för mig. Boken jag läser har jag nu cirka 100 sidor kvar av och ärligt talat… den ballade ur ganska tidigt. Jag är besviken, faktiskt. Det som började som en spännande skräckroman har nu blivit mer som en dålig skräckfilm. Jag tror att Anna tyckte likadant.

Vid tiotiden gick jag upp, duschade och fixade frukost. Pottorna hade jag som vanligt tömt medan kaffet bryggdes. Då fyllde jag även Anaboxen med veckans medicin. Det går så snabbt nu, för jag har bara en tablett om dan, den för magen. Medan jag dukade fram frukosten kom Citrus och tog plats i min röda galonsoffa. Hon är så söt och nyfiken, den katten. Citrus höll sig på soffan, vilket aldrig Lucifer skulle ha gjort – han hade hoppat upp på köksbordet och försett sig… Ah well, han anlände till köket sen också när jag satt och åt. Och ja, de fick väl var sin ostbit att leka med.

Citrus vid frukostbordet

Citrus är nyfiken på min frukost, men håller sig på soffan.


Efter frukosten plockade jag ihop ett nytt sopberg
och åkte ner till källaren med. Sen tog jag bilen och körde en sväng. Det var en ganska vacker vinterdag. Vägarna var torra och fina. Jag borde ha tagit en promenad. I stället åkte jag till Rusta där jag köpte två stora lådor kattmat, toapapper och nån rengöringsgrej. Efter operationen får jag inte köra bil, så stora inköp måste planeras och utföras innan dess. Troligen blir det en tur till för att införskaffa kattmat.

Men varken kattmatslådor, toapapper eller soppåsar är roliga att se på, så här kommer en bild tagen genom Pojkrummets fönster. Man ser domkyrkotornen bakom vinterträden. Det ska visst vara fortsatt kallt i morrn också, men sen blir det mildgrader igen.

Domkyrkotornen bakom vinterträd 22 jan 2023

En vacker vinterdag med domkyrkotornen som skymtar bakom träden.

∼ ♦ ∼

I kväll ska vi prova en ny grekisk restaurang, Opa, som har öppnat i S:t Per, alltså på gångavstånd från oss. Det besöket skriver jag om i morgon. När jag kommer tillbaka till Main Street i kväll är det dags att packa jobbväskan igen för en ny arbetsvecka. Den kommande veckan blir lite sönderhackad för mig. Jag ska jobba både på jobbet och på distans hemifrån.

Opa Greek cuisine

I kväll blir det grekiskt!


Anna
och jag har ett viktigt onlinemöte tidigt tisdag morgon. Sen åker hon bort på onsdag och kommer hem på söndag. Jag ska hänga med katterna, träffa en kompis, simma en sista gång före operationen, få hjälp med fötterna och klippa mig, så jag ska inte bara jobba.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 21 januari och söndagen den 22 januari 2023: Berörd, illa berörd, rörd

 1. Ja, jag såg också de två nämnda programmen, mycket grymhet det finns i världen, han hade det nog inte så lätt när han växte upp.

  Gullig katten är som gör dig sällskap vid bordet 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja hemskt för Jon Henrik. Fy 17 så elaka människor kan vara. 😥

   Citrus är söt, ja, men Lucifer hoppar gärna upp på bordet och katthår – eller slick – vill en inte gärna ha på maten, hur söta kissarna än är…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.