MYTH Red Blend


Ett inlägg om ett italienskt rödvin i en annorlunda flaska.MYTH rödvin

Ett MYTHiskt vin..?

Den kära Fästmön hittade ett italienskt rödvin i en väldigt annorlunda flaska. I början när en köpte vin köpte en ofta vin efter etikettens utseende. Det här vinet hade även jag köpt för flaskans skull. Vinet är en ordervara, men Anna hittade det alltså på vårt närmaste systembolag i Kvarnen. Vi provade MYTH Red Blend till goda och smakrika hårdostar och mögelostar.

Det här vinet är fylligt och medelsträvt med en hög fruktsyra. Vinet är gjort på druvorna cabernet sauvignon, barbera och pinot nero. Vinets alkoholhalt ligger på 14 procent och sockerhalten på ett gram per 100 milliter. Priset är 120 kronor för denna greppvänliga flaska med skruvkork.

Systembolaget rekommenderar på sin webbplats att vinet serveras till grillade rätter av lamm- eller nötkött eller till smakrika vegetariska rätter. Och så här kan man läsa om vinets doft och smak:

”Fruktig doft med inslag av mörka körsbär, plommon, viol och lakrits. […] Generöst fruktig smak med liten sötma, inslag av mörka körsbär, plommon, viol, kryddnejlika och lakrits.

Vinet drack även ett glas av på söndagen, då till kycklingsteak, klyftpotatis och majs. Det har en härlig doft, smakar kryddigt och fyller gommen. Fruktigt noterade jag i både doft och smak, även lakrits, men jag tyckte också att det var strävare än vad som aviserats. Till maten passade det nästan bättre än till ostarna. Helt klart ett gott och prisvärt vin.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.