Torsdag kväll den 19 januari och fredagen den 20 januari 2023: Bokslukning och kläder för både sportfånar och getter


 Kära dagbok…

Ganska slut var jag igår kväll efter simningen. Men nöjd. Trots kramp slog jag rekord, om än bara med en längd. Jag kunde med gott samvete därför sitta ner och läsa. Det blev bokbyte igen. Det är nästan som om jag slukar mera böcker än sötsaker numera. Och det är ju lite bra. Utläst blev boken om Nina Gunke och den fruktansvärda sjukdom hon drabbats av. Lucifer hjälpte mig sen att välja nästa läsobjekt. Det blev andra delen av en skräckserie som Fästmön har läst båda av, jag endast den första. Men jag har sneglat på del två länge. Jag ville vara artig nog att vänta in att ägarinnan läste boken först innan jag lånade den även om det var jag som köpte den och gav den till Anna (hon köpte del ett).

Lucifer med böckerna Innan jag glömmer och Den osynlige vännen del 2

Lucifer hjälpte till med bokbytet igår. Det gick från en bok om en fruktansvärd sjukdom till andra delen i en skräckserie.

∼ ♦ ∼

Jacka för sportfånar och getter

Har jag köpt en jacka för sportfånar och ???

I morse var det minusgrader igen. Väderappen sa att de två, tre kallgraderna kändes som sex minusgrader. Alltså tog jag min nya jacka – äntligen! Tanken var att den skulle hålla mig varm under promenaderna till och från jobbet, men det har ju inte varit särskilt kallt de dagar jag har gått. Jackan är varm och dunet gör att jag ser ganska… musklig ut. Så jag skrattade gott åt etiketten jag hittade i fodret. Jackan är uppenbarligen gjord för sportfånar – och en och annan get.

Det har varit fredag hela dan och på jobbet är det oftast glesare med folk då. Igår gjorde jag en planering för mitt distansarbete inför operationen – jag vill inte bli smittad av nån infektion och riskera att operationen ställs in. Sen har jag ganska ont också och svårt att utföra vissa arbetsuppgifter eftersom handen är motvillig. Mina arbetskamrater är dock väldigt snälla och hjälpsamma, jag är så glad för det. Anna gör mycket för mig på Main Street som jag har svårt att klara, men det känner jag mig mer generad över. Jag har till exempel svårt att öppna burklock, skära och bära glas och porslin, för att ge några exempel.

Extra kul idag på jobbet var det lilla samtalet med en arbetskamrat om litteratur, favoritförfattare, lästips och läsande barn. Det värmde en gammal bokmals hjärta att få höra om en elvaåring som läser böcker. Jag fick också översättningen på min kommande artikel om lästips med anknytning till min arbetsplats. Artikeln publicerar jag nog inte förrän lite längre fram.

Lunchen blev av det lättare slaget idag. Jag tänkte att jag äter lite mer i kväll, när jag är ensam med katterna. Men kexchokladen tyckte jag gav fredagslunchen en lite festligare touch. Sen kanske Anna vill tugga på nåt när hon kommer hem från jobbet. I morgon lördag har jag tänkt göra kalkon och klyftpotatis.

Lunch på kylning i jobbfönstret

Fredagslunch med festligare touch på kylning i jobbfönstret.


Under förmiddagen började det snöa,
så jag blev extra nöjd med valet av jacka och även skor (de fula men funktionella vinterbootsen) eftersom det fortsatte och snöa. Dagen blev inte lika vacker som morgonen. Soluppgången hann jag inte fånga, för då jobbade jag som bäst, men jag fotade gågatan som jag gick på väg till jobbet. Där och på Stora torget pågår som alltid markarbeten. Vinterns ljusutsmyckningar hänger kvar – uppenbarligen anser Uppsala kommun att de inte behöver spara på den elen…

Gågatan januarimorgon 2023

Gågatan i morse. Markarbeten pågår vid Stora torget och vinterns ljusdekorationer hänger kvar.


Efter jobbet var jag och handlade till helgen.
I övrigt funderade jag om jag skulle tvätta i kväll. Jag körde en maskin igår, men det finns alltid smutstvätt i tunnan. Men istället gick jag ett varv med dammsugaren. Det återstod att sugas i några rum – Anna (eller Robert*) sög vissa rum igår. Min energinivå steg när jag hade smält Annas kyckling med broccoli och ris. Jag åt med pinnar och det var riktigt svårt. Högerhanden darrade rejält.

Annas kyckling med broccoli och ris och boken Den osynlige vännen del 2

Jag åt Annas kyckling med broccoli och ris med ätpinnar. Det var svårt.


Men nu ska jag softa med kvällskaffe
och den läskiga boken till dess att Anna kommer hem från jobbet. Min arbetsvecka är slut, Annas har i princip börjat.

∼ ♦ ∼

Fredag innebär vägning. Veckans resultat var att jag har gått ner i vikt, ett knappt halvt kilo, sen förra fredagen. BMI har minskat med en tiondel. Fettprocenten har ökat med fem tiondelar och muskelmassan hade minskat lika mycket. Bentätheten hade minskat en tiondel. Det känns ganska OK. Anna har försökt ge mig access via mobilen till vågen och jag har laddat ner en app. Vi får se om det funkar nästa vecka.

∼ ♦ ∼

*Robert = Annas robotdammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.